Nieuws, Trending

Basketbal team Sacramento Kings mined Ethereum voor goed doel

Het Amerikaanse basketbal team Sacramento Kings gaat samenwerken met een crypto mining bedrijf om Ethereum te minen. De opbrengst wordt gebruikt als studiebeurs voor technisch onderwijs in Sacramento.

Waarom wordt er Ethereum gemined?

De opbrengsten van het Ethereum minen gaat naar een goed doel genaamd ‘MiningForGood’. Dit is een liefdadigheidsinstelling voor technisch onderwijs van personeel in Sacramento. Het basketbal team gaat samenwerken met het bedrijf MiningStore. Deze gaan Ethereum mining machines plaatsen in het Golden 1 Center (het basketbal stadion van de Sacramento Kings).

De Sacramento Kings houden van Technologie

Vivek Ranadive de eigenaar van het basketbalteam zegt dat het minen van crypto voor een goed doel is bedoeld om de volgende generatie te inspireren. Sacramento Kings is veel bezig met de laatste technologie. De club werd afgelopen jaren al uitgeroepen tot de meest tech bewuste basketbalclub in de NBA. Daarnaast was de basketbalclub het eerste sportteam waar met Bitcoin betaald kon worden. Nu is het ook nog eens de eerste sportclub in de wereld die cryptomunten gaat minen.