Nieuws, Trending

Besluit Amerikaanse regering om Snowdanboek te blokkeren

Volgens klokkenluider Edward Snowden zou het een goede optie kunnen zijn om geld in Bitcoin (BTC) over te zetten voor Amerikaanse inwoners. Dit om te voorkomen dat de Amerikaanse overheid zijn fondsen in beslag neemt.


Rechtszaak tegen boek Permanent Record

Momenteel bevindt Snowden zich in een asiel in Rusland. Vanuit deze plek liet hij gisteren via een tweet zijn reactie weten tegenover het nieuws vanuit Washington tegen hem. Er loopt momenteel namelijk een rechtszaak tegen de inhoud van zijn nieuwe boek ‘Permanent Record’.

Snowden is, zoals te zien, dan ook van mening dat dit goed zou kunnen zijn voor de Bitcoin.


Geen goedkeuring

De reden achter deze rechtszaak is dat Snowden volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie geen goedkeuring heeft ingediend voor de publicatie van het boek.

“Individuen worden niet toegestaan om zichzelf te verrijken, als dit ten koste gaat van de Verenigde Staten (VS), zonder te voldoen aan hun publicatie beoordelingsverplichtingen.”, aldus Jody Hunt, assistent-procureur-generaal bij de Civiele Divisie van het ministerie van Justitie.


Snowden en Bitcoin

De Amerikaanse overheid heeft vaker deelgenomen aan bewegingen vanuit Snowden. Eerder dit jaar, in juni, bleek dat Bitcoin het medium was bij de gebruikte servers die door Snowden werden gebruikt om een lek te delen.

Snowden heeft echter grote twijfels bij deze cryptocurrency, wanneer deze wordt gebruikt als een financieel middel om dwang vanuit de overheid te voorkomen. Dit vanwege het feit dat iedere Bitcoin-transactie wordt bijgehouden in het openbare grootboek.