Nieuws

Besluit over legalisering ICO’s in Zuid-Korea komt in november

In november zal de Zuid-Koreaanse overheid beslissen of Initial Coin Offerings (ICO’s) weer in het land mogen worden gestart. Op dit moment is dat nog verboden. 

Onderzoek

Volgens het hoofd van het bureau voor coördinatie van het overheidsbeleid is de waakhond van de Zuid-Koreaanse markt sinds september onderzoek aan het doen naar ICO’s. “In november gaan we het standpunt van de regering vormgeven op basis van de resultaten van het onderzoek dat eind oktober zal worden afgerond”, vervolgde hij.

Er mag geen tijd worden verspild

Hong Nam-ki, zoals het hoofd van het bureau voor coördinatie van het overheidsbeleid heet,  reageerde verder op de vraag over ICO-toestemming van Jeon Haecheol. Jeon Haecheol is een wetgever van de regerende Democratische Partij, die steun uitsprak voor het opheffen van het huidige ICO-verbod. Volgens Hong mag er geen tijd worden verspild: “Als we tijd verspillen, zou de blockchain-industrie voor enorme problemen kunnen komen te staan. Wij moeten kijken naar zeer realistische en specifieke manieren om de blockchain-industrie te koesteren, en ik denk dat het toestaan van ICO’s één (1) van hen is”, aldus Hong.

Er heerst nog bezorgdheid

Toch heerst er nog bezorgdheid bij de voorzitter van de Zuid-Koreaanse waakhond. “Veel mensen zeggen dat ICO’s weer moeten worden toegestaan, maar op dit moment blijft er nog veel onzekerheid bestaan en de schade die ICO’s kunnen aanrichten is te ernstig en duidelijk”, aldus de voorzitter.