Bijna $10 miljard aan Bitcoin in 8 crypto-exchange wallets

Volgens Twitter-account The Token Analyst zit bijna 7% van het totale aanbod van Bitcoin (BTC) in de wallets van acht grote cryptocurrency-exchanges.


“Exchanges zijn de grootste HODLers”

Op 8 oktober schreef de Token Analyst dat door de tijd heen de hoeveelheid van ’s werelds meest populaire cryptomunten op exchangewallets constant is toegenomen.

Het Twitter-account, dat realtime en historische blockchain-gegevens biedt, schat in dat bijna 1,2 miljoen munten in de wallets van acht grote exchanges worden gehouden. De Token Analyst beschrijft deze exchanges als “de grootste HODLers”.

Een bijbehorende grafiek laat zien dat Huobi Group de groep van grootste crypto-exchanges leidt. Zij hebben de meeste bitcoin-wallets. Binance en BitMEX vechten om de tweede plaats.


HODL de datum

Het woord HODL werd bijna zes jaar geleden op BitcoinTalk bedacht. In die tijd begon Bitcoin net te crashen nadat het $ 1.000 had aangeraakt.

BitCointalk-lid GameKyuubi krijgt de eer voor het woord HODL, een woord dat universeel wordt opgevat als een aanbeveling voor het niet verkopen van digitale activa in tijden van FUD. Hij heeft destijds het woord “hold” verkeerd gespeld in een post waarin stond dat je niet moest verkopen.


“Bitcoin-prijs zal stijgen”

CNBC-crypto Twitter-analist Big Cheds zei dat de komende dagen waarschijnlijk bearish zullen zijn voor de cryptomarkt. Daarentegen verwacht hij dat de lange termijn bullish blijft voor BTC.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken