Nieuws, Stablecoin

Binance gaat concurrentie aan met Facebook zijn Libra met Binance Venus

Cryptocurrency exchange Binance heeft zijn open blockchain project ‘Venus’ aangekondigd. Dit project zal zich richten op het ontwikkelen van stablecoins wereldwijd en gaat hiermee de concurrentie aan met het Libra-project van Facebook.


Binance Chain

Binance heeft dit bekend gemaakt in een aankondiging op zijn website. Volgens het bedrijf is de beurs goed gepositioneerd om een dergelijk ecosysteem te ontwikkelen en te lanceren via zijn al bestaande en publieke blockchain, de Binance Chain. Deze blockchain beschikt tevens al over een brede gebruikersbasis. Ook heeft het bedrijf onlangs een reeks aan wereldwijde compliance-maatregelen getroffen.


Samenwerken met overheden en meer

Om dit allemaal op een nette manier mogelijk te maken wil de cryptocurrency exchange gaan samenwerken met diverse overheden, technologiebedrijven, cryptocurrency- en blockchain-projecten.

Met de nieuwe munt wil de exchange een nieuwe open alliantie en duurzame gemeenschap opbouwen. Hierin kunnen partners naar verluidt invloed op uitoefenen op een wereldwijde schaal.


Concurreren met Facebook zijn Libra

Doormiddel van dit project gaat Binance de concurrentie aan met de Libra-stablecoin van het social media platform Facebook. Deze zou naar verluidt worden ondersteund door o.a. WhatsApp en Instagram.

De naam Venus komt tot slot voor in dezelfde astrologische wateren als de Libra van Facebook, net als de Gemini dollar.