Exchange Nieuws

Binance keert terug naar Zuid-Korea via de Gopax crypto-exchange

De populaire cryptocurrency exchange Binance maakt wederom een terugkeer naar Zuid-Korea. Dit keer via een overname van de lokale crypto-exchange genaamd Gopax.

Meerderheidsbelang verworven

Er heerst al een tijdje een beetje onrust bij de crypto-exchange Gopax. Binance heeft nu een meerderheidsbelang verworven in deze Zuid-Koreaanse crypto-exchange, waardoor ze meteen weer de Zuid-Koreaanse markt betreden. Binance is ongeveer 2 jaar weggeweest van deze markt.

Binance zou tevens een betekenisvolle aandelenpositie verworven hebben. De specifieke voorwaarden die met de deal betrokken zijn, zijn helaas niet bekend gemaakt.

De financiering voor de transactie bleek afkomstig te zijn van een door Finance geïnitieerd investeringsproject dat bekend staat als het ‘Industry Recovery Initiative’. Binance heeft hier naar verluidt $1 miljard aan toegezegd.

Problemen bij Gopax

Gopax heeft al langere tijd enige problemen. In november van afgelopen jaar moest het opnames van bepaalde producten stopzetten, toen de FTX-exchange ook instortte. Binance wil nieuw kapitaal in de exchange steken, waarmee de opnames van klanten weer mogelijk worden gemaakt. Binance vulde dit aan door het volgende te zeggen:

De fundamentele strekking van deze deal was om klanten te ondersteunen en ervoor te zorgen dat klanten die hun activa willen opnemen, de mogelijkheid hebben om dit te doen.

Exchange nieuws

Breaking: Binance legt handel stil vanwege storing
Binance-medewerkers zouden klanten in China helpen om KYC-controles te omzeilen
Coinbase gewaarschuwd door SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin