Nieuws, Trending

Binance kondigt market maker programma aan

Grote cryptocurrency exchange Binance kondigde op 30 september in een blogpost aan dat het een ‘market maker’-programma lanceert.


Meer dan 1000 Bitcoins per maand

Volgens de aankondiging is dit programma wel alleen beschikbaar voor specifieke handelaren. Het gaat om gebruikers wiens maandelijkse handelsvolumes groter zijn dan 1.000 Bitcoins (BTC) – of dergelijke volumes kunnen bereiken. Verder moeten de gebruikers ook goede inzichten hebben in de markt en hierop in kunnen spelen. Deze gebruikers kunnen zich onmiddellijk bij het programma aansluiten. Binance legt uit dat het doel van het initiatief is om meer liquiditeit naar de exchange te brengen.


Meer liquiditeit

Het bedrijf merkt op dat het programma beperkt is tot de cash markten van het handelsplatform. Het zal uitgaan van een “market maker pair list” die periodiek zal worden bijgewerkt. Elke market maker krijgt een score op basis van zijn prestaties op verschillende markten, afhankelijk van deze score berekent de exchange de hoogte van de fees die ze moeten betalen.

Preciezer gezegd, de score houdt rekening met de volumes van de handelaar, de spreiding van koop/verkoop, totale ordergrootte, orderduur en marktaandelen van specifieke crypto’s. Binance vereist van de ‘market makers’ dat zij hun handelsvolumes bewijzen. Bijvoorbeeld door gegevens van een andere exchange te verstrekken of door met hun key account manager te praten.

Ook concurrerend crypto-exchange OKEx kondigde zijn market maker-programma aan. Deze melding kwam al in april. Hun programma stimuleert deelnemers in de vorm van lagere handelskosten en lagere transactiekosten.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)