Nieuws

Binance lanceert speciaal staking-platform

De grote cryptocurrency exchange Binance heeft een speciaal staking-platform gelanceerd.


Staken vs Minen

Er zijn in de praktijk twee verschillende systemen die gebruikt worden in blockchains. Dit zijn de Proof-of-Stake (PoS) methode en de Proof-of-Work (PoW) methode. Zoals de namen al doen vermoeden, wordt het PoS-systeem gebruikt bij het staken, en het PoW-systeem bij minen.

Deelnemers van het PoW-systeem, zoals de Bitcoin, houden zich bezig met het valideren van blokken, in plaats van deze te minen. Een ingebouwd algoritme selecteert bepaalde blokvalidators. Dit gebeurd op basis van het aantal tokens dat een bepaalde persoon of partij in de wallet heeft zitten. Dit wordt vervolgens gebruikt als onderpand om te kunnen concurreren om het volgende blok aan de blockchain toe te voegen.

Hiernaast is er ook het PoS-systeem. Deelnemers hieraan kunnen over het algemeen een aanzienlijk rendement opleveren, percentueel gezien. Dit is echter afhankelijk van de grootte van het belang van de deelnemer. Het voordeel hiervan is dat investeerders hierdoor de kans krijgen om rente te verdienen op hun crypto-bezit. Hiervoor moeten ze echter wel bereid zijn hun geld ‘op te sluiten’ om een bepaald blockchain-netwerk te behouden om hier mogelijk van te profiteren.


Staking-platform

Nu heeft Binance aangekondigd plannen te hebben om een eigen staking-platform te lanceren. Op 1 oktober is het bedrijf van plan om live te gaan met het platform. Het platform gaat naar verluidt de naam StakingaaS Exchange krijgen.