Nieuws, Trending

Binance lanceert valuta naar cryptocurrency exchange in Liechtenstein

Binance LCX, een samenwerking tussen Binance en Liechtenstein Cryptoassets Exchange (LCX), heeft de opening van een fiat naar cryptocurrency exchange aangekondigd.

Binance LCX

Het nieuwe crypto platform is gevestigd in Liechtenstein en zorgt ervoor dat er handel mogelijk is tussen Zwitserse Franken en euro’s tegen de grootste cryptocurrencies. Als alles goedgekeurd is dan volgen meerdere handelsparen met kleinere crypto valuta’s. Binance zorgt ervoor dat het platform gemaakt wordt, terwijl Binance LCX zorgt voor de klantenservice en naleving van de regelgeving. De premier van Liechenstein zei het volgende over de lancering van de nieuwe crypto exchange: “We zijn ervan overtuigd dat het bestaande en toekomstige wettelijke kader en de bestaande praktijk van Liechtenstein een solide basis bieden voor de Binance LCX en andere blockchain-bedrijven om hier in Liechtenstein uitzonderlijke diensten te leveren.”

Liechtenstein voorziet een grote toekomst voor Blockchain

Liechentstein staat, net zoals het buurland Zwitserland, open voor cryptocurrency en blockchain bedrijven. Zo heeft Liechtenstein onlangs een nieuwe blockchain wet ingevoerd. Deze wet zorgt voor duidelijke regelgeving en zekerheid voor de blockchain bedrijven en haar klanten. De premier van het land zegt dat hij een heel groot potentieel ziet in de blockchain technologie. “Blockchain kan als een belangrijke basis dienen voor een verscheidenheid aan economische toepassingen, niet alleen voor betalingstransacties, maar ook voor bredere financiële oplossingen, denk aan industrie gebruik en algemene toepassingen.”

De ‘Big Five’ cryptocurrencies worden al aangeboden

Eerder dit jaar, in maart, begon de Bank Frick met het aanbieden van vijf verschillende cryptocurrencies, namelijk:
  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Bitcoin Cash
  • Litecoin
  • Ripple
De service van de bank is vooral gericht op grote professionele investeerders. De bank beweert dat hun crypto gerelateerde diensten over de hele wereld bewonderd worden en zeer gewild zijn door bedrijven uit heel Europa.