Nieuws, Stablecoin Nieuws

Binance lanceert volgende week BUSD Stablecoin

De nieuwe stablecoin van Binance en Paxos, genaamd de BUSD, zal volgende week beschikbaar worden gesteld op de crypto exchange.


Volgende week start de handel in BUSD

De mede oprichter van Paxos, genaamd Rich Teo heeft vandaag, 12 september, het volgende aangekondigd tijds CoinDesk’s conferentie:

“We hebben de eerste batch van de stablecoin Binance U.S. Dollar (BUSD) uitgebracht. Deze zal beschikbaar worden gesteld voor handel vanaf volgende week. Dit zal allereerst gebeuren tegen een klein aantal handelsparen zoals BTC en BNB. ”

Eerder deze maand verkreeg de Paxos Trust Company, het bedrijf dat al zijn eigen dollar-backed en gold-backed stablecoins uitgeeft, wettelijke goedkeuring van het New York Department of Financial Services (NYDFS) om de Binance stablecoin uit te geven.

Nu blijkt dus dat Binance de BUSD volgende week op de crypto exchange uit zal geven.


“We hopen in de toekomst nog meer stablecoins uit te geven”

“De lancering van een stablecoin die goedgekeurd is door het New York State Department of Financial Services (NYDFS) is een strategische stap voor Binance om financiële diensten te bieden aan gebruikers over de hele wereld,” zegt Binance CFO Wei Zhou.

De BUSD is trouwens niet de eerste stablecoin die Binance heeft gemaakt. In juli heeft de Engelse versie van Binance een eigen stablecoin uitgegeven die gekoppeld is aan de Britse pond. Deze wordt ook wel de Binance GBP (BGBP) genoemd.

Zhou ziet een toekomst met meerdere munten waarin veel verschillende ‘soorten en vormen’ van stablecoins actief worden verhandeld op de beurs. De CFO vertelt waarom stablecoins belangrijk zijn voor de cryptowereld:

“We hopen in de toekomst meer stablecoins uit te geven die worden ondersteund door fiat-reserves, waardoor meer stabiliteit wordt geïntroduceerd in de wereld van cryptocurrency.”