Nieuws

Binance neemt gedecentraliseerde crypto wallet over

De populaire Crypto exchange platform Binance heeft in zijn eerste openbare acquisitie de gedecentraliseerde crypto wallet ‘Trust Wallet’ overgenomen. Trust Wallet heeft in 2017 officieel haar deuren geopend en is een open-source en volledig anonieme gedecentraliseerde crypto wallet. Inmiddels ondersteunt de wallet Ethereum (ETH) en meer dan 20.000 verschillende op Ethereum gebaseerde tokens.

Details onbekend

De details van de overname zijn overigens niet volledig bekend gemaakt. Binance heeft echter naar buiten gebracht dat het grootste gedeelte is betaald in geld, maar dat er hiernaast aandelen van Binance en de eigen Binance coin zijn betrokken bij de deal. Het is dus een combinatie deal van geld, aandelen en Binance coins. Trust Wallet zal grotendeels blijven functioneren als nu, echter zal Binance gaan helpen bij administratieve taken en zal het de marketing voor de organisatie ontwikkelen.

Sterk team

Changpeng Zhao, de huidige CEO van Binance, heeft benadrukt dat het team achter Trust Wallet een erg sterk team is op het technische vlak, maar hulp kunnen gebruiken op marketing en bijbehorende marketingstrategie. In een interview omtrent de overname zei Changpeng het volgende: “Aan marketing hebben ze nog niet veel gedaan, maar dat is waar wij kunnen inspringen. Technisch zijn ze heel sterk maar het team houdt niet van marketing, HR, etc. Nu ze met ons fuseren hoeven ze daar geen zorgen over te maken.”

Standaardportefeuille

Binance zal hoogstwaarschijnlijk Trust Wallet als standaardportefeuille op de langverwachte Binance gecentraliceerde exchange gaan aanbevelen. Hiernaast overweegt Binance volgens Changpeng nog meer overnames: “Wij als Binance zijn opzoek naar technisch sterke teams. Om verder te kunnen groeien als organisatie zal acquisitie een belangrijk onderdeel zijn.”

Kans om terug te keren

Volgens de oprichter van Trust Wallet ‘Viktor Radchenko’ is deze fusering een grote kans om terug te keren naar het ontwikkelen van apps en andere technologie. Radchenko zei hierbij het volgende: “Door genoeg middelen te hebben kunnen wij als team sneller groeien en kan ik me focussen op de acceptatie van Crypto Wallets bij gebruikers die hier nog niet over bezitten. Binance biedt ons deze kans aan.” Hoewel Trust Wallet eerder al tokens wou verkopen, hebben zij dit moeten annuleren vanwege een gebrek aan o.a. regelgeving in de markt. Hierdoor was dit een enorme uitdaging om dit te voltooien zonder veiligheid op te geven. Trust Wallet voedge hieraan toe dat de verkoop van tokens hun “dwong om zich te richten op een tokenized economie en minder op marktontwikkeling – iets wat Trust geweldig vond om te ontwikkelen in de eerste palats.