Nieuws, Stablecoin, Trending

Binance praat met Facebook over Libra

Binance is momenteel bezig met officiële gesprekken over het Libra-project. Het bedrijf lijkt erg te spreken te zijn over het project.


Vroeg stadium

Alhoewel de gesprekken zich nog in een vroeg stadium bevinden, kijkt Binance er naar uit om zoveel mogelijk met de Libra te gaan werken. Dit omdat het bedrijf veel potentie ziet in de nieuwe coin, niet alleen op massaconsumptie. Volgens Binance is dit project een goede start om toezichthouders te dwingen om technologie in te halen, wat op zich zelf al goed nieuws is.


Infrastructuur

De gesprekken tussen Binance en Facebook gaan naar verluidt voornamelijk over hoe om te gaan met infrastructuur.

Binance denkt hiernaast dat Facebook zijn digitale munt graag wil vermelden op zoveel mogelijk exchanges. Om dit te kunnen doen, zou Facebook moeten besluiten om een openbare blockchain te gaan gebruiken, wat op zijn beurt ook weer de adoptie een boost kan geven.


Geautoriseerd knooppunt

Hiernaast wil Binance graag een geautoriseerde knooppunt (node) worden van de Libra-coin. Deze knooppunten autoriseren voornamelijk transacties die worden uitgevoerd.

Uiteindelijk zullen er 100 van dit soort knooppunten zijn, waar al toezegging is gegeven aan bedrijven als Visa, Uber, eBay en Lyft. Echter zijn er nog een groot aantal knooppunten te benoemen, waardoor Binance hier ook tussen zou kunnen komen te staan.

Alhoewel de optie wordt overwogen, is er nog geen definitieve beslissing hierover genomen.