Nieuws, Trending

Bitcoin ATM zwendel leidt tot schade van $50.000

Een Bitcoin ATM-zwendel heeft vier slachtoffers getroffen in Melbourne, Australië. De oplichters hebben ongeveer 50.000 Australische Dollar van deze vier slachtoffers gestolen. De slachtoffers verloren dit geld door stortingen te doen in een bitcoin-geldautomaat.

Bedreigd met arrestatie

De onderzoekseenheid Maribyrnong heeft onderzoek gedaan naar deze zwendel Volens hen zijn deze slachtoffers overgehaald om deze deposito’s te maken om hun belastingschuld te compenseren. Het ging zelfs zo ver dat een aantal van deze slachtoffers bedreigd werden met het maken van deze stortingen om te voorkomen dat ze werden gearresteerd. De oplichter vroeg om een vast bedrag te storten om te voorkomen dat hij gearresteerd zou worden. Per slachtoffer is er dus een bedrag van $12.500 gevraagd. Een ding dat alle vier de slachtoffers gemeen hebben, is het feit dat ze werden gevraagd om hun weg te vinden naar een bitcoin-geldautomaat in Braybrook. Hierna kregen de slachtoffers een Bitcoin-adres krijgen waar ze het geld naartoe hebben moeten sturen.

Zwendel bestaat al heel lang

De misdaadeenheid maakte ook bekend dat dit soort zwendel al heel lang bestaat. De oplichter zoekt over het algemeen migranten die naar werk op zoek zijn. Omdat de meerderheid van deze migranten hun visum overschrijdt, is het voor de oplichters heel makkelijk om ze te laten denken dat ze het risico lopen gedeporteerd te worden.