Nieuws, Trending

Bitcoin Cash SV staat op Kraken, toch hoog risico

De grote Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken heeft laten weten dat het beide vorken van Bitcoin Cash (BCH) is begonnen met ondersteunen. Toch waarschuwen er veel handelaren voor veel rode vlaggen.

Slechts één hard fork

Oorspronkelijk was Kraken van plan om slechts één van de 2 BCH-ketens te ondersteunen. Nu passen ze hun standpunt hier dus op aan. Momenteel bevindt Bitcoin Cash SV zich in het midden van de controverse over BCH minersdwang. De belangrijkste voorstander, Craig Wright, is met zijn bedrijf nChain vastbesloten om de hash-machtsmarkt in de hoek te zetten. Door de dalende BCH-prijzen, en cryptocurrency prijzen in zijn geheel, hebben geen van beide partijen een sterke positie kunnen veroveren. Hiernaast wordt de nieuwe hard fork veel bekritiseerd door o.a. BitTorrent-oprichter Bram Cohen.

Expliciete toelichting

Kraken was bij het toekennen van de tokens expliciet over het standpunt van de exchange over de stabiliteit en vooruitzichten van BCH. Toch is het apart dat deze nieuwe hard fork op Kraken terecht is gekomen. Zo voldoet Bitcoin SV namelijk niet aan de gebruikelijke vereisten voor aanbiedingen van Kraken. Het bericht voegt hier het volgende aan toe: “Het moet worden gezien als investering met een extreem hoog risico. Traders moeten zich bewust zijn van de vele rode vlaggen die deze trade met zich meebrengen.”

BSV-Houders

De verliezen die als gevolg van aanvallen afkomstig van nChain of zijn gelieerde ondernemingen zullen volgens het bericht worden gesocialiseerd tussen alle BSV-houders op Kraken. Gezien de veranderlijke toestand van het netwerk en de bedreigingen die zijn gemaakt, kan Kraken geen perfecte bewaring van BSV garanderen.