Nieuws, Trending

Bitcoin, Ethereum en Ripple koersen zakken iets terug


De belangrijkste cryptocurrencies zien hun koersen vandaag iets terugzakken. Niet verassend na de enorme stijging van deze week, maar wanneer gaat Bitcoin opnieuw de $4000 dollar testen?


Bitcoin koers heeft $4000 dollar grens niet weten te passeren

Na een flinke koersstijging deze week, zagen we de koers gisternacht pieken tot net iets onder de $4000 dollar. De psychologische grens werd gisteren voor het eerst sinds tijden getest en dat is een teken van sterkte.

Bijna altijd, als we een uitdaging van een belangrijke grens zien, volgen er een aantal testen. De koers hikt tegen het niveau aan en als de weerstand niet doorbroken wordt zien we dat de koers de dag erna iets terugvalt. Vandaag is dat het geval.

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3940 dollar. 24 uur geleden lag de BTC prijs rond de $3976 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met een kleine 1% is gedaald.

Zoals we hierboven aangeven is er nog geen teken dat de koers terug gaat vallen naar een flink lager prijsniveau. Wij verwachten dan ook dat de grootste cryptocurrency spoedig weer een gooi gaat doen naar een prijsniveau van boven de $4000 dollar.

 Ethereum koers zakt met 1,5 procent

Ook de Ethereum koers zakt vandaag wat terug. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH token rond de $145 dollar. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $147 dollar. Dat betekent dat de koers met zo’n 1,5 procent is gedaald.

Niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum hikt tegen een belangrijke weerstand aan, namelijk de $150 dollar grens. Ook hier verwachten wij dat de grootste altcoin ter wereld spoedig een gooi gaat doen naar een koers boven deze psychologische grens.

 Ripple (XRP) koers daalt met 2,3 procent

Tot slot geven we een korte update over de Ripple koers. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,32 dollar. Eén dag geleden lag de prijs nog rond de $0,328 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 2,3 procent is gedaald.

Ripple loopt de laatste tijd een beetje achter op andere belangrijke altcoins. Met een wekelijkse stijging 5,8 procent loopt XRP een beetje achter op Ethereum, EOS en Litecoin. Deze altcoins stegen de afgelopen dagen allemaal met meer dan 18 procent.

Een koersstijging naar $0,35 dollar zou een teken van sterkte zijn. Vanuit dit prijsniveau zou een stijging naar $0,40 dollar zeer waarschijnlijk zijn.