Nieuws, Trending

Bitcoin-exchange gehandelde fondsen zullen snel worden goedgekeurd

Reggie Browne is een bekende naam in de ETF wereld. Volgens Browne zullen Bitcoin (BTC) Exchange gehandelde fondsen (ETF) snel zullen worden gecertificeerd. Momenteel is Browne een senior managing director en hoofd van ETF-handel bij de financiële dienstverlener Cantor Fitzgerald.

Cantor Fitzgerald

Cantor Fitzgerald is in 1945 opgericht en richt zich op institutionele gelijkheid. Het bedrijf heeft naar verluidt meer dan 5.000 institutionele klanten, waaronder domeinen als investment banking,  en commercieel onroerend goed.

Bitcoin ETF’s

Eerder zei Browne  dat BTC ETF’s pas zouden worden goedgekeurd nadat er een krachtige regelgeving voor was ontwikkeld.  Nu is dat aan de hand van de huidige stand van BTC ETF’s verschoven naar een eerder moment. Browne verklaarde hierbij: “Het is voor de Securities and Exchange Commission (SEC) erg moeilijk om hun hoofd rond een positieve goedkeuring te wikkelen. Dit omdat er nog geen gegevens zijn en de markten zijn er gewoon nog niet.”

Soortgelijke verklaring

Ook de CEO van BlackRock ‘Larry Fink’ heeft een soortgelijke verklaring gegeven. Bij de discussie rondom de toekomst van cryptocurrency ETF’s heeft Fink namelijk beweerd dat ETF’s uiteindelijk wel moeten worden ondersteund door de overheid. De overheid zal dergelijke financiële instrumenten niet officieel legaal gaan maken, tenzij zij weten dat de fondsen niet worden gebruikt voor illegale activiteiten. Simpelgezegd kost dit gewoon tijd. Er moeten namelijk verschillende onderzoeken naar dit onderwerp worden gedaan.

Afwijzingen

Op dit moment zijn er al verschillende afwijzingen geweest van BTC-ETF aanvragen bij de Amerikaanse SEC. De voornaamste reden hiervoor is dat de cryptocurrency-industrie niet past bij het bedrijf dat dit aanvraagt. In het bijzonder heeft de SEC cryptocurrency ETF-aanvragen afgewezen omdat mensen die de applicaties doen niet in het profiel passen van de SEC. Toch gaat er binnenkort verandering komen in het aantal goedgekeurde aanvragen.