Nieuws, Trending

Bitcoin Exchange van de Winklevoss Twins wordt geweigerd door SEC

De Amerikaanse securities en exchange commissie (SEC) heeft de aanvraag voor een Bitcoin exchange van de tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss opnieuw afgewezen.

De eerste aanvraag voor een Bitcoin ETF

Een tijd geleden werd de eerste aanvraag van de gebroeders Winklevoss voor een Bitcoin ETF ook al afgewezen door de SEC. De reden was toen dat de Bitcoin volgens hen nog niet klaar was voor de mainstream. Dit doordat de cryptocurrencies nog niet gereguleerd zijn. Ook schreef de SEC dat er regels moeten zijn om fraude en marktmanipulatie te voorkomen om beleggers te beschermen. Aangezien de crypto exchanges die Bitcoin verhandelen over het algemeen ongereguleerd zijn, geloofde de SEC niet dat dit soort regels effectief worden gecreëerd en gehandhaafd konden worden.

Waarom de SEC ook de tweede aanvraag afkeurt

De SEC heeft dus als belangrijkste missie het beschermen van investeerders. Het leek er een jaar geleden dan ook op dat de SEC niet geïnteresseerd was in het goedkeuren van Bitcoin ETF’s. Nu ongeveer een jaar later, probeert de tweeling die overigens een enorm vermogen bezit, het opnieuw. Toch is de aanvraag weer afgewezen door de SEC. CNBC meldt waarom de SEC de tweede aanvraag niet goedkeurt: In het nieuwsbericht van CNBC staat dat de SEC de bewering van Winklevoss dat cryptomarkten “uniek resistent zijn tegen manipulatie” niet ondersteunt en de tweede aanvraag van de tweeling in juni afwijst. De Winklevoss tweeling is niet de enige die aanvragen hebben ingediend voor een Bitcoin ETF. Echter heeft de SEC, tot de dag van vandaag, nog geen enkele aanvraag geaccepteerd.

Wat is een Bitcoin ETF?

Een Bitcoin ETF is een fonds dat op de beursgenoteerd is en de Bitcoin koers volgt. Dit fonds dat tevens een soort prijs checker is, zorgt ervoor dat het voor beleggers heel gemakkelijk is om in Bitcoin te beleggen. Dit beleggen kan gedaan worden via de beurzen en beleggers hoeven de crypto tokens niet daadwerkelijk in bezit te hebben.