Nieuws

Bitcoin koers blijft boven $6000, markt onverschillig tegenover ETF’s

De Bitcoin koers stijgt vandaag, 16 augustus, met ongeveer 1,4 procent. Door deze stijging zien we dat de belangrijkste cryptocurrency weer stevig boven de $6000 dollar grens komt.

Bitcoin koers herstelt

De Bitcoin koers heeft flinke klappen gehad de vorige twee weken. Toch zagen we gisteren en vandaag dat de koers weer wat stijgt. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $6470 dollar. Stevig boven de $6000 dollar.   Bitcoin koers, btc koers

Scepsis over Bitcoin ETF helpt crypto markt

Volgens verschillende crypto analisten komt de stijgende Bitcoin koers door het onverschilliger worden van de markt ten aanzien van een Bitcoin exchange traded fund (ETF). Veel investeerders maakt het niet zo veel meer uit of de ETF geaccepteerd wordt of niet. Een paar weken geleden werd de Bitcoin ETF aangewezen als een enorme factor voor het extra aantrekken van kapitaal. Toch zien we nu steeds meer scepsis naar voren komen over de ETF’s. Volgens sommigen zouden de ETF’s meer problemen veroorzaken dan dat ze zullen opleveren. Dat crypto investeerders lijken dus minder geïnteresseerd in ETF’s. En kijken steeds minder naar het slechte nieuws die we twee weken geleden zagen. Een goed teken voor de markt dus.

Ook de altcoins zien koersen stijgen

Toch is Bitcoin niet het grootste slachtoffer van de crypto crash. De altcoins hebben het zwaar. Zo verloor Ethereum in twee weken bijna 30 procent van haar waarde en ook Ripple had het enorm zwaar. Gelukkig zien ook deze altcoins de koersen weer stijgen. We zien de gehele crypto marktwaarde dan ook stijgen van 203 miljard dollar naar 208 miljard dollar.

Bekijk hier Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina ‘Crypto koersen’. Hier vindt je de cryptocurrency koersen van de belangrijkste 40 munten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.  

Live Crypto koersen