Nieuws

Nieuws

Bitcoin koers onder $8.000, Ethereum koers onder $500.

Sinds 24 maart is de cryptomarkt weer in een neerwaardse spiraal terecht gekomen. Eigenlijk zijn alle crypto koersen rood gekleurd.

In 1 week zien we een daling van bijna 10% voor de Bitcoin koers. Deze is dan ook onder de $8000 gezakt. Een maand geleden lag de Bitcoin koers nog rond de $10.000. Dit betekent dat Bitcoin in een maand tijd 20% van haar waarde heeft verloren.


Daling Ethereum koers

Bij de Ethereum en Litecoin koers zien we een nog veel grotere koers daling. De Ethereum koers is in 1 week met 17.8% gedaald tot $460. Dit terwijl de Ethereum koers een maand geleden nog rond de $900 dollar lag. Dit betekent dat Ethereum binnen een maand bijna 50% van haar waarde heeft verloren.


Daling Litecoin koers

De Litecoin koers is in 1 week gedaald met 18% tot $136. De Litecoin koers lag een maand geleden nog rond de $220 wat betekent dat Litecoin bijna 40% van haar waarde heeft verloren. We zien dus duidelijk dat vooral de altcoins het zwaar hebben. Dit betekent dat de totale market cap van alle crypto’s tot zo’n 304 miljard dollar is gedaald.


Wat zijn de redenen voor de rode cijfers?

Naast de bovengenoemde crypto koersen hebben bijna alle cryptocurrencies met flinke koers dalingen te maken. Hoe komt het dan dat we ineens een massale koersdaling zien? Dit heeft een aantal redenen.

Zo heeft Amerika aangegeven dat er belasting betaald moet gaan worden over crypto’s. Daarnaast hebben Google, Facebook en recent ook Twitter aangegeven te stoppen met advertenties die te maken hebben met cryptocurrencies.

Ben jij benieuwd naar onze crypto prijsverwachtingen? Lees dan dit artikel: Crypto prijsverwachting 2018.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten