Nieuws, Regulatie Nieuws

Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin lobby slaagt er niet in om de belastingregels voor crypto te wijzigen

Crypto voorstanders hoopten dat het Huis van Afgevaardigden hen zou redden van de rapportagevereisten voor crypto belasting. Echter is de hoop op een goede afkomst afgenomen.


Hoop voor crypto voorstanders neemt af

Het Huis van Afgevaardigden in Amerika stemde namelijk met 220 tegen 212 om amendementen op de infrastructuurrekening van $1 biljoen van de regering Biden uit te sluiten.

De Senaat keurde deze maand een tweeledige infrastructuurwet goed die allerlei projecten zou financieren. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het bouwen van bruggen en waterleidingen. Om sommige van de voorstellen in het wetsvoorstel te betalen, hebben senatoren een voorstel gedaan om extra veel belasting te heffen, ook bij crypto investeerders. Dit voorstel zou $28 miljard aan belastingen op moeten halen die anders niet zou worden gerapporteerd.

Het is mogelijk om deze regels op te leggen aan gecentraliseerde crypto valuta exhcange zoals Coinbase. Echter voerden crypto-groepen zoals Coin Center aan dat de nieuwe definitie te breed is. De bepaling kan door de nieuwe wet ook ineens gaan gelden voor diegene die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van transacties op de blockchain, dat wil zeggen miners of validators. Het kan ook van invloed zijn op aanbieders van crypt valuta wallets en gedecentraliseerde applicatieontwikkelaars. Dergelijke groepen zouden volgens hen onmogelijk aan de vereisten kunnen voldoen. Dit komt door het gedecentraliseerde en anonieme karakter van crypto.


Wijziging van de bepaling verworpen

Een laatste wijziging om de bepaling te verduidelijken en de bovengenoemde groepen uit te sluiten, is mislukt in de Senaat. Senator Richard Shelby uit Alabama heeft de wijzigingen verworpen.

Hoewel het ministerie van Financiën onder de Biden regering heeft gesuggereerd dat het de belasting rapportagevereisten voor miners en dergelijke niet zal handhaven, zijn crypto-advocacy-groepen van mening dat het Huis het wetsvoorstel had moeten wijzigen. Kristin Smith, uitvoerend directeur van de Blockchain Association, vertelde eerder deze maand het volgende:

“In plaats van de taal te verduidelijken, moedigen we het Huis aan om de crypto voorziening helemaal te verwerpen. We willen dat ze met de industrie samen werken om wetten te maken die de VS een crypto innovatie leider houdt.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten