Nieuws

Nieuws

Bitcoin-Miner Genesis Digital Assets haalt meer dan $430 miljoen op

Genesis Digital Assets, het grootschalige Bitcoin (BTC)-miningbedrijf, heeft in een nieuwe financieringsronde naar verluidt $431 miljoen opgehaald. Met dit geld kan het bedrijf zijn mining-activiteiten op industriële schaal gaan uitbreiden in de Verenigde Staten (VS) en in Scandinavië.


Financieringsronde geleid door Paradigm

Paradigm leidde de financieringsronde en is zelf wellicht één van de grootste investeringsmaatschappijen die ook in cryptocurrencies investeert. Ze ondersteunen onder andere Coinbase en FTX. Tevens is de mede-oprichter van Paradigm, Matt Huang, ook toegetreden tot de raad van bestuur van Genesis Digital.

Zij waren echter niet de enige investeerder. Zo zijn er een aantal andere investeerders, waaronder Ribbit, Electric Capital, Skybridge en Kingsway Capital, FTX crypto-exchange en Stone Ridge. Genesis haalde in juli 2021 nog $125 miljoen op.


Doel: bereiken 1.4 gigawatt aan mining-capaciteit

Volgens de CEO en mede-oprichter van Genes Digital, Marco Streng, zullen de nieuw opgehaalde fondsen een grote bijdragen leveren aan hun doel om hun mining-activiteiten uit te breiden. Het bedrijf wil tegen 2023 over 1.4 gigawatt aan mining-capaciteit beschikken. Het bedrijf voegt eraan toe dat zij hun operaties uitvoeren op locaties waar schone energie gemakkelijk toegankelijk is.

Hiermee zet het bedrijf zijn uitbreidingsplannen voort. Over de laatste periode heen, groeit de mining-capaciteit van het bedrijf al gestaag. Waar het bedrijf in juli 2021 nog 140 megawatt aan mining-capaciteit had, beschikt het bedrijf in september al over ruim 170 megawatt. Het bedrijf heeft hierdoor een totale hash-snelheid van 3.3 exahashes (EH/s). Het bedrijf heeft grote plannen: in het komende jaar willen zij hier nog eens 8.6 EH/s aan toe gaan voegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten