Bitcoin BTC Mining
Blockchain

Bitcoin-miningbedrijf CleanSpark ziet aandelen kelderen na wijziging verkoopovereenkomst

In de late handelsuren van donderdag ondervond het aandeel van Bitcoin-miner CleanSpark een aanzienlijke daling van 10% nadat het bedrijf een wijziging aankondigde in zijn at-the-market (ATM) verkoopovereenkomst, waardoor het nu tot $800 miljoen van zijn aandelen kan verkopen.

Deze aanpassing volgt op een oorspronkelijke overeenkomst van $500 miljoen met de investeringsbank H.C. Wainwright & Co, gesloten op 5 januari 2024, waardoor CleanSpark periodiek gewone aandelen kan aanbieden tegen slechts $0,001 per aandeel, zoals onthuld in een SEC-indiening.

Aandelenverwatering is gangbare methode voor extra financiering

De strategie van aandelenverwatering is een gangbare methode onder beursgenoteerde ondernemingen om extra financiering te verkrijgen. CleanSpark staat niet alleen in deze benadering; andere Bitcoin-miners zoals Riot Platforms en Marathon Digital Holdings zijn vergelijkbare ATM-overeenkomsten aangegaan, met waardes van $750 miljoen in respectievelijk augustus en oktober.

De marktkapitalisatie van CleanSpark, die momenteel $4,2 miljard bedraagt, zou door een uitgifte van $800 miljoen aan aandelen met 19% verwaterd worden. Het aandeel CLSK, dat de dag op $23,20 begon, zag een daling van 16% naar $19,1 in de handel buiten kantoortijden, inclusief een daling van 8,2% tijdens reguliere handelsuren, volgens gegevens van Google Finance.

CleanSpark bereidt zich voor op Bitcoin-halving

Desondanks heeft het aandeel CLSK een indrukwekkende stijging van 95% in 2024 meegemaakt en zelfs een toename van 685% over de laatste twaalf maanden. CleanSpark bereidt zich voor op de aanstaande Bitcoin-halving, verwacht op 20 april, waarbij de miningbeloningen van Bitcoin zullen halveren van 6,25 BTC ($441.000) naar 3,125 BTC ($220.500).

Uit een onderzoeksrapport van CoinShares, gedateerd 12 januari, blijkt dat CleanSpark de laagste kosten heeft om één Bitcoin te minen na de halvering, namelijk $26.900. Het bedrijf verwacht dat zijn hash-snelheid in de eerste helft van 2024 zal verdubbelen, dankzij een recente deal voor de aankoop van vier nieuwe miningfaciliteiten in Mississippi ter waarde van $19,8 miljoen, wat het bedrijf onmiddellijk 2,4 exahashes per seconde (EH/s) oplevert.

Er is ook overeengekomen om een extra miningfaciliteit in Dalton, Georgia, te kopen voor $6,9 miljoen, wat 0,8 EH/s zal bijdragen. Deze faciliteit is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting in april 2024 operationeel zijn.

Blockchain nieuws

Blockchain-games blijven achter bij verwachtingen ondanks aanzienlijke fondsenwerving
Atari brengt klassieke games naar de blockchain via samenwerking met Base
Amerikaanse Bitcoin-mininggigant Riot neemt Block Mining over voor $92,5 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli