Bitcoin BTC Mining
Blockchain

Bitcoin-miningbedrijf CleanSpark ziet aandelen kelderen na wijziging verkoopovereenkomst

In de late handelsuren van donderdag ondervond het aandeel van Bitcoin-miner CleanSpark een aanzienlijke daling van 10% nadat het bedrijf een wijziging aankondigde in zijn at-the-market (ATM) verkoopovereenkomst, waardoor het nu tot $800 miljoen van zijn aandelen kan verkopen.

Deze aanpassing volgt op een oorspronkelijke overeenkomst van $500 miljoen met de investeringsbank H.C. Wainwright & Co, gesloten op 5 januari 2024, waardoor CleanSpark periodiek gewone aandelen kan aanbieden tegen slechts $0,001 per aandeel, zoals onthuld in een SEC-indiening.

Aandelenverwatering is gangbare methode voor extra financiering

De strategie van aandelenverwatering is een gangbare methode onder beursgenoteerde ondernemingen om extra financiering te verkrijgen. CleanSpark staat niet alleen in deze benadering; andere Bitcoin-miners zoals Riot Platforms en Marathon Digital Holdings zijn vergelijkbare ATM-overeenkomsten aangegaan, met waardes van $750 miljoen in respectievelijk augustus en oktober.

De marktkapitalisatie van CleanSpark, die momenteel $4,2 miljard bedraagt, zou door een uitgifte van $800 miljoen aan aandelen met 19% verwaterd worden. Het aandeel CLSK, dat de dag op $23,20 begon, zag een daling van 16% naar $19,1 in de handel buiten kantoortijden, inclusief een daling van 8,2% tijdens reguliere handelsuren, volgens gegevens van Google Finance.

CleanSpark bereidt zich voor op Bitcoin-halving

Desondanks heeft het aandeel CLSK een indrukwekkende stijging van 95% in 2024 meegemaakt en zelfs een toename van 685% over de laatste twaalf maanden. CleanSpark bereidt zich voor op de aanstaande Bitcoin-halving, verwacht op 20 april, waarbij de miningbeloningen van Bitcoin zullen halveren van 6,25 BTC ($441.000) naar 3,125 BTC ($220.500).

Uit een onderzoeksrapport van CoinShares, gedateerd 12 januari, blijkt dat CleanSpark de laagste kosten heeft om één Bitcoin te minen na de halvering, namelijk $26.900. Het bedrijf verwacht dat zijn hash-snelheid in de eerste helft van 2024 zal verdubbelen, dankzij een recente deal voor de aankoop van vier nieuwe miningfaciliteiten in Mississippi ter waarde van $19,8 miljoen, wat het bedrijf onmiddellijk 2,4 exahashes per seconde (EH/s) oplevert.

Er is ook overeengekomen om een extra miningfaciliteit in Dalton, Georgia, te kopen voor $6,9 miljoen, wat 0,8 EH/s zal bijdragen. Deze faciliteit is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting in april 2024 operationeel zijn.

Blockchain nieuws

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag
Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten