Nieuws

Bitcoin-miningbedrijf Gryphon koopt 7.200 mining-installaties van Bitmain

Gryphon Digital Mining, een Bitcoin (BTC)-miningbedrijf uit de Verenigde Staten (VS) heeft een nieuwe koopovereenkomst getekend die 7.200 Antminer S19j Pro-modellen bevat.


Gryphon Digital Mining binnenkort in top 15 grootste BTC-miners

Dit blijkt uit een onlangs vrijgegeven persbericht. Het totale bedrag voor de BTC-miners komt neer op ongeveer $48 miljoen. Verwacht wordt dat vanaf augustus 2021 iedere maand 600 mining-installaties aan Gryphon geleverd kunnen worden. In augustus 2022 zou de deal dan voltooid zijn, mocht dit ook zo gebeuren.

De Antminer S19J Pro is het nieuwste model van Bitmain, die deze zomer nog op de markt zal komen. Theoretisch zou deze snelheden van 100 terahashes per seconde (TH/s) moeten behalen met een stroomefficiëntie van circa 29.5 joule per terahash (J/TH). Door maar liefst 7.200 van deze modellen te installeren, ziet Gryphon zijn hashkracht toenemen met een factor 720 petahash per seconde (PH/s). Hierdoor komt Gryphon in één klap in de top 15 BTC-miners terecht. Deze mijlpaal zou een extra prestatie kunnen zijn voor de Amerikaanse Bitcoin-miner, aangezien ze naar 100% op hernieuwbare energie gebaseerde activiteiten streven.


100% hernieuwbare bronnen voor crypto-markt

Eerder dit jaar gaf de voorzitter van de Raad van Bestuur van het bedrijf al aan dat alle stroom die zij verbruiken uit 100% hernieuwbare bronnen kwam. Het minen van cryptocurrencies is de afgelopen maanden steeds meer onder de loep genomen, voornamelijk vanwege het grootschalige energieverbruik. Eerder in juli schatte de Bitcoin Mining Council dat de wereldwijde Bitcoin-mijnindustrie op 56% hernieuwbare energievoorziening draait. Dit heeft echter wel een nieuwe discussie gestart die wellicht in de toekomst goed kan uitpakken voor BTC. Door de gehele industrie over te laten gaan op volledig hernieuwbare energiebronnen wordt de milieu impact van cryptocurrencies aanzienlijk beperkt.

Het stroomverbruik van het netwerk van Bitcoin is volgens de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index met bijna 60% gedaald sinds het hardnekkige optreden van China op de mining-markt in het land. Verwacht wordt dan ook dat het grootste deel van deze stroom weer in andere landen gaan worden gebruikt. Het zou hiermee slechts voor korte termijn kunnen zijn. Dit is momenteel echter nog even afwachten.


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten