Nieuws

Nieuws

Bitcoin-miningonderneming uit VS gebruikt schadelijk steenkoolafval voor schonere energie

Het cryptocurrency mining-bedrijf genaamd Stronghold Digital Mining, zet naar verluidt afval van oude energiecentrales om in energie voor honderden Bitcoin-mininginstallaties.


Verzameling en verwerking van steenkoolafval

Hiervoor verzamelt het crypto-bedrijf steenkoolafval, een overgebleven materiaal van het steenkoolwinningsproces. Naar eigen zeggen verbrandt het bedrijf dit in een emissie gecontroleerde omgeving in zijn eigen energieopwekkingsfaciliteiten.

Het gebruik van steenkoolafval kan voor diverse milieu gerichte problemen zorgen. Enkele voorbeelden hiervan zijn water- en luchtvervuiling. Het verzamelen van dit afval en het veilig weggooien, terwijl het stroom genereert voor cryptomining, lijkt momenteel echter een productieve manier te zijn om de problemen aan te pakken.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Milieuvriendelijker maken van mining-industrie

De Amerikaanse staat Pennsylvania, waar Stronghold Digital Mining zich gevestigd heeft, is de op 2 na grootste producent van steenkool binnen de Verenigde Staten. Zij schatten dat de hoeveelheid aan steenkoolverspilling op zo’n 880 pond per 2200 gedolven pond neerkomt. Dit komt omgerekend neer op ongeveer 400 kilo per ton. Volgens Stronghold heeft alleen Pennsylvania alleen al ruim 220 miljoen ton aan schadelijk afval.

Het Proof-of-Work-consensusmechanisme heeft in de afgelopen maanden de aandacht getrokken vanuit verschillende hoeken om zijn energie-intensieve processen om het netwerk te minen en te valideren. Alhoewel het gebruik van steenkoolafval dit energie-intensieve proces niet aantast, is het wel een manier om op korte termijn al met een schonere energie te komen.

Hiernaast wordt er ook naar andere manieren gekeken om de mining-bouw milieuvriendelijk te maken. Eerder deze maand startte het olieboorbedrijf ConocoPhillips bijvoorbeeld een programma in North Dakota, waar het het bijproduct van aardgas uit zijn activiteiten zou verkopen aan Bitcoin-mijnwerkers in plaats van het te verbranden. Ook in Texas, waar Argo Blockchain een aanzienlijke mining-installatie heeft staan, worden plannen in werking gezet om enkel op hernieuwbare energie te draaien.

Milieuvriendelijkheid staat hierdoor inmiddels hoog in het vaandel voor de mining-industrie. Op diverse plekken wordt er gewerkt aan het milieuvriendelijk(er) maken van de gehele sector. Het is nog niet bekend wanneer de gehele mining-industrie op enkel hernieuwbare energie zal draaien, maar mooie stappen worden gezet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten