Nieuws

Bitcoin onder 5.000 dollar? Kopen, zegt Allianz analist El-Erian

Mohamed El-Erian, adviseur bij Allianz heeft gister 29 juni gezegd dat hij zou overwegen Bitcoin te kopen als de prijs onder de 5.000 dollar zakt. El-Erian vertelt dat hij denkt dat Bitcoin vroeg of laat gebruikt gaat worden om waarde op te slaan. 

Kopen onder de 5.000 dollar

Op dit moment heeft El-Erian geen Bitcoins. Toch vertelt hij als de Bitcoin prijs onder de 5.000 dollar zou zakken dat hij de digitale valuta aan zal gaan schaffen. Waarom? ‘Een onderbuikgevoel’ zegt de adviseur. Mohamed zegt dat de enorme Bitcoin prijs van rond de 20.000 dollar niet snel meer zullen zien. Volgens hem is dit hoogtepunt aangewakkerd door mensen die zonder veel te weten ook aan de hype mee gingen doen. El-Erian zegt dan ook het volgende: “Ik denk niet dat de Bitcoin prijs helemaal teruggaat naar $ 20.000, maar ik denk wel dat je een basis moet creëren waarin alleen mensen deelnemen die echt in de toekomst van Bitcoin geloven. Na een sterke basis zal de koers weer gaan stijgen.”

Bitcoin gaat niet dienen als betaalmiddel

Volgens Mohamed gaat de Bitcoin niet dienen als een betaalmiddel. Hij verwacht dat de top crypto vooral gaat dienen om waarde in op te slaan. Ook vertelt de analist dat massale acceptatie van cryptocurrencies nog wel eens lang kan gaan duren. Dit komt mede omdat er nog geen duidelijke regelgeving is vanuit regeringen. Of de Bitcoin ooit de koopprijs van Mohamed El-Erian gaat bereiken is maar de vraag. Op dit moment ligt de Bitcoin koers rond de 6.400 dollar.