MT. GOX logo on screen smartphone
Exchange

Bitcoin-terugbetalingen in zicht voor schuldeisers van Mount Gox

De trustee van de in 2014 gehackte cryptocurrency-exchange Mount Gox zet grote stappen in de richting van de terugbetaling van Bitcoins (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) aan de crediteuren. Recentelijk hebben meerdere schuldeisers van Mount Gox bevestigd dat ze e-mails hebben ontvangen met instructies voor de afronding van identiteitsverificatie. Deze stap is essentieel voor het ontvangen van de terugbetalingen in BTC/BCH via hun crypto-uitwisselingsaccounts.

Eigendom van account bij curator bevestigd

Een van de e-mails, gedeeld op de insolventiehub van Mount Gox op Reddit op 22 januari, geeft aan dat een door gebruikers genoemde crypto-exchange het eigendom van hun account bij de curator heeft bevestigd. De e-mail waarschuwt echter dat terugbetaling in BTC/BCH mogelijk niet doorgaat als hun account in de toekomst wordt uitgeschakeld of bevroren.

De meeste bevestigingen van het ontvangen van deze e-mails komen van gebruikers van de Bitstamp-exchange. Ook enkele Kraken-gebruikers hebben aangegeven dergelijke e-mails te hebben ontvangen, hoewel de meerderheid van de Kraken-gebruikers nog wacht op bevestiging.

Ook vorderingen met terugbetalingen op bankrekeningen

Deze ontwikkeling komt te midden van berichten dat de trustee van Mount Gox ook vorderingen maakt met terugbetalingen op bankrekeningen. Eind december 2023 kwamen de eerste berichten van terugbetalingen aan Mount Gox schuldeisers naar buiten, waarbij enkele meldingen waren van dubbele betalingen.

Mount Gox, opgericht in 2010, was eens de grootste Bitcoin-beurs ter wereld, verantwoordelijk voor ongeveer 70% van alle BTC-transacties voor zijn ineenstorting. De beurs leed een groot verlies in 2014 toen het 850.000 BTC kwijtraakte door een inbreuk op de beveiliging, wat resulteerde in een van de grootste faillissementen in de crypto-geschiedenis.

Naar verwachting zal Mount Gox tegen oktober 2024 ongeveer 142.000 Bitcoin en 143.000 Bitcoin Cash, naast 69 miljard Japanse yen (ongeveer 510 miljoen dollar), terugbetalen aan zijn schuldeisers.

Exchange nieuws

Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’