Nieuws

Bitcoin verkrijgt steeds meer dominantie over de Cryptomarkt

De afgelopen maanden is Bitcoin steeds dominanter geworden op de cryptocurrency markt. Dit gebeurde na de flinke crypto prijsdalingen die plaats hebben gevonden dit jaar.

Bitcoins dominantie stijgt met 7%

In de maand mei van dit jaar was de dominantie van Bitcoin over de gehele cryptomarkt ongeveer 35 procent. Na een maand vol verliezen stierven veel ICO’s uit en bleven de crypto koersen dalen. Op dit moment begon de dominantie van de Bitcoin te stijgen. Vanaf de maand mei tot juli is de dominantie van de Bitcoin gestegen met 7% binnen 2 maanden, namelijk van 35% tot 42%. Beleggers neigen vaak om te investeren in een grote en bekende cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum. In de ondergaande grafiek is de dominantie index van Bitcoin en Ethereum te zien. Hierin is duidelijk te zien dat BTC percentages begon te winnen sinds april. Dit was het moment dat de cryptocurrency markt grote dalingen zag. Bitcoin dominantie Deze week zien we dat de crypto koersen weer aan het stijgen zijn. Kleinere altcoins stijgen op deze momenten sneller dan Bitcoin en Ethereum. We zien dus een duidelijke trend. Als het slecht gaat met de cryptocurrency markt stijgt de dominantie van de Bitcoin. Gaat het goed met de markt, dan zien we dat altcoins terrein winnen.

Alle Crypto koersen hangen samen

Een vrij apart fenomeen in de cryptomarkt is dat de koersen van bijna alle cryptocurrencies samenhangen. Wanneer de Bitcoin koers daalt is de kans groot dat bijna alle andere crypto’s ook dalen. Volgens Steve Strongin van Goldman Sachs is dit zorgwekkend. “”De hoge correlatie tussen de verschillende cryptocurrencies maakt me zorgen. In tegenstelling tot wat men op een rationele markt zou verwachten, lijken nieuwe valuta’s de waarde van oude valuta’s niet te verminderen; ze lijken allemaal te bewegen als een enkele beleggingscategorie. Dit is eigenlijk een belangrijk onderscheid tussen cryptocurrencies en fiat-valuta’s.” Wanneer de BTC koers daalt, dalen andere kleinere cryptocurrencies dubbel zo hard mee. Wanneer de BTC koers stijgt, stijgen kleine crypto’s dubbel zo hard.