Nieuws, Trending

Bitcoin wordt genoemd in het nieuwe album van Eminem ‘Kamikaze’

Bitcoin (BTC) wordt genoemd in een nummer op het nieuwe album van Eminem. De Amerikaanse rapper Ryan Daniel Montgomery, ook wel bekend als Royce Da 5’9 rapt in zijn nummer over Bitcoins. De impact van dit soort mainstream vermeldingen is vaak groter dan verwacht.

‘Everybody doing Bitcoin’

De rappers Eminem en Royce Da 5’9 hebben al vaker samengewerkt. Eminem kondigde zijn tiende album ‘Kamikaze’ aan in een tweet. Volgens een bericht uit Forbes zingt rapper Royce in het nummer “Not Alike” over de Bitcoin. “Remember everybody used to bite Nickel, now everybody doing bitcoin.” Dat deze zin in het album van Eminem voorkomt is volgens Forbes een belangrijk teken van de aanwezigheid van Bitcoin (BTC) in de mainstream. Mensen beginnen steeds meer te beseffen dat Bitcoin meer is dan alleen een geldeenheid voor criminelen. Forbes merkt het volgende op: “De vermelding op het album van Eminem is veelbetekenend, Bitcoin wordt niet genoemd als een manier om illegale goederen online te verkopen of snel rij te worden, maar eerder iets dat” iedereen doet”. Het is net zo gewoon als de oude metalen munt, de Nickel”.

Ook Akon en 50 Cent in aanraking met Crypto’s

De vermelding op Eminems album is niet de eerste keer dat cryptocurrency wordt genoemd in de rapwereld. Rapper Akon heeft namelijk zijn eigen cryptocurrency opgericht. Ook 50 Cent werd beschreven als Bitcoin liefhebber. In januari werd er geschreven dat de rapper voor miljoenen dollars aan Bitcoin had. 50 Cent ontkende het bezitten van Bitcoins, waarbij zijn advocaat zei dat hij nooit Bitcoins in zijn bezit heeft gehad.