Nieuws, Trending

Bitfury gaat Bitcoin-miningcentrums openen in ParaguayBitfury Groep en de Zuid-Koreaanse Commons Foundation zijn gezamenlijk een netwerk van Bitcoin-mining-activiteiten gestart in Paraguay.


Verschillende miningcentrums

Op de aankondiging van de samenwerking wordt vermeld dat Bitfury meerdere mining-centrums wil gaan openen in het Zuid-Amerikaanse land. De energie die daarvoor nodig is wordt op een groene manier opgehaald, namelijk door middel van twee (2) grote waterkrachtcentrales.


Ondersteuning van de regering

Deze samenwerking wordt ondersteund door de regering van Paraguay. Dit doordat de overheid van Paraguay er naar streven om het grootste cryptocurrency mining-centrum ter wereld te openen. Dit is ook mogelijk, gezien de ruime beschikbaarheid van goedkope en schone elektriciteit dat in het land wordt opgewekt. De overheid beschikt momenteel over twee (2) van dit soort centrales met een capaciteit dat groot genoeg is om zo’n centra te ondersteunen.Creatieve manieren

Momenteel wordt er gewerkt aan een aantal creatieve manieren om opkomende technologieën zoals de blockchain te gebruiken. Zo kunnen er economische voordelen zitten aan het gebruik van dit soort technologieën.


Cryptocurrency Exchange

Hiernaast is de Commons Foundation van plan om een eigen cryptocurrency exchange in het land op te zetten. Of deze plannen doorgaan en wanneer de exchange daadwerkelijk open gaat is helaas nog onbekend.