Nieuws, Ripple

BitPay werkt samen met Xpring en ondersteunt XRP-betalingen

BitPay, een belangrijke Amerikaanse crypto-betalingsverwerker, is een samenwerking aangegaan met Ripple’s investeringstak Xpring. BitPay gaat met het partnerschap betalingen met XRP te ondersteunen.


De acceptatie van Ripple’s XRP

De samenwerking tussen beide partijen werd aangekondigd in een persbericht van 2 oktober. Uit het bericht blijkt dat bedrijven nu de op twee na grootste digitale valuta XRP kunnen accepteren voor betalingen via het cross-border betalingsplatform van BitPay. Daarnaast zal, als onderdeel van de samenwerking, de BitPay Wallet van het bedrijf worden geïntegreerd op het developer-platform van Xpring. In een apart bericht maakte Xpring bovendien bekend dat internationale bedrijven nu XRP kunnen accepteren zonder daarvoor enige aanpassing of systeem-integratie door te hoeven voeren.

Eerder deze week werd bekend dat Coil (een platform dat is gespecialiseerd in het genereren van inkomsten uit webpagina’s) nu real-time betalingen met XRP ondersteunt door een samenwerking met GateHub, een betaalplatform dat is ontwikkeld op het XRP-ledger protocol. Gebruikers van Coil kunnen vanaf nu bedragen ontvangen in XRP en deze omzetten in fiat (euro’s of dollars), Bitcoin of Ethereum.

In augustus maakte Xpring al bekend dat het een bedrag van 1 miljard XRP, op dat moment ruim 240 miljoen euro, had geïnvesteerd in het Amerikaanse Coil. De investering was bedoeld om het gebruik van XRP te vermeerderen onder web-ontwikkelaars en -designers, bedrijven en andere organisaties in het netwerk van Coil. Met het bedrag kreeg Coil de opdracht om de infrastructuur die benodigd is voor deze ontwikkeling te faciliteren en te promoten. De samenwerking tussen Xpring en BitPay is een nieuwe stap in dit integratie-proces.

BitPay onderging op 30 september met succes de zogeheten ‘Service Organization Control 2’ (SOC 2). Hierdoor is het officieel erkend door de Amerikaanse financiële autoriteiten als betrouwbaar en veilig met betrekking tot privacy en het verwerken van betalingsgegevens.

XRP is sinds enige tijd nummer drie in totale market cap in de crypto-markt. Op de laatste dag van september zag de koers een benoemenswaardige stijging, maar de huidige prijs ligt nog altijd onder de $0.25.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)