Bitvavo
Nieuws, Trending

Bitvavo lanceert eerste Nederlandse Crypto Exchange!

Eindelijk is het zover! Nederland krijgt een echte cryptocurrency exchange. Bitvavo lanceert vandaag 8 maart 2019 om 13:00 uur haar nieuwe crypto platform.

 

De voordelen van de nieuwe Bitvavo exchange

Doordat Bitvavo de eerste Nederlandse crypto exchange is brengt dat een aantal belangrijke voordelen met zich mee voor haar klanten:

 • Laagste handelskosten van Nederland (0% – 0,25%).
 • Breed aanbod van meer dan 50+ digitale valuta’s.
 • Zowel geschikt voor beginners als voor ervaren traders.
 • Mogelijkheid om voor ongelimiteerde bedragen te handelen.
 • Mogelijkheden om geautomatiseerd te handelen d.m.v. beschikbare API.

Wat is er veranderd?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen lanceert Bitvavo de eerste Nederlandse cryptocurrency exchange. De nieuwe exchange is opgedeeld in twee gedeeltes, namelijk

 1. de basisinterface;
 2. de geavanceerde interface.

Een voorbeeld van de nieuwe interfaces zijn hieronder in de afbeelding te zien. Verderop in dit artikel worden beide interfaces uitgelegd.

 
Bitvavo exchange

1.1 De basisinterface

De basisinterface lijkt vrij veel op de welbekende layout die we kennen van Bitvavo. Toch zijn er twee handige updates doorgevoerd om het nog wat gebruiksvriendelijker te maken.

1. Basisinterface wordt overzichtelijker: Om de interface overzichtelijker te maken zul je als gebruiker voortaan eerst een digitale valuta moeten selecteren voordat je over kunt gaan tot kopen, verkopen, storten of opnemen. Hierdoor zie je ook meteen de grafiek met het koersverloop van de valuta.

2. Livechat functie: Kom je er even niet uit? Je hebt vanaf nu de mogelijkheid om direct een livechat te starten met de support afdeling van Bitvavo.


1.2 De geavanceerde interface

Bitvavo exchange


De geavanceerde interface is compleet nieuw en is ontwikkeld voor de ervaren crypto traders. De geavanceerde exchange biedt de volgende mogelijkheden:

 1. De trading chart welke gebruikt kan worden voor technische analyses.
 2. Het orderboek welke is gevisualiseerd d.m.v. de depth chart.
 3. Geavanceerde orders.

Bij de geavanceerde interface zijn Euro en BTC de basis pairs welke verhandeld kunnen worden tegen meer dan 50 andere crypto’s die door Bitvavo worden ondersteund.


1.2.1 De trading chart

De trading chart die gebruikt wordt in de nieuwe exchange is overzichtelijk en maakt gebruik van de charts van TradingView. Hierdoor heb je als gebruiker beschikking tot:

 1. Verschillende indicatoren.
 2. Candlesticks welke de uitgevoerde transacties illustreren.
 3. Verschillende hulpmiddelen waarmee eigen analyses gemaakt kunnen worden.

1.2.2. Het orderboek

Een ander belangrijk onderdeel van de geavanceerde interface is het orderboek. Hierin kan je als gebruiker precies zien welke:

 1. orders er allemaal in het orderboek liggen.
 2. openstaande orders je hebt staan.
 3. orders reeds gevuld zijn.

Het orderboek is gevisualiseerd aan de hand van de depth chart, waarbij de gebruiker zelf kan bepalen hoe ver deze in- of uitgezoomd staat.

 

1.2.3 Ordertypen

Hier is het even goed opletten, ook als ervaren crypto trader. Sommige termen kunnen namelijk wat verschillen met die van Binance. Voor nu maakt Bitvavo onderscheid in 2 verschillende ordertypen, namelijk:

1.Market order: Hier wordt je order uitgevoerd op de op dat moment beste prijs.

2.Limiet order: Hierbij zal de order enkel tegen een vooraf vastgestelde prijs worden uitgevoerd waarbij je de keuze hebt uit de volgende mogelijkheden:

 • a. Good-til-Canceled: Hierbij blijft de order liggen in het orderboek totdat deze wordt gevuld of wordt geannuleerd.
 • b. Immediate-or-Canceled: Hierbij wordt het gedeelte van de order wat niet direct kan worden gevuld geannuleerd.
 • c. Fill-or-Kill: Hierbij wordt de gehele order geannuleerd wanneer deze niet direct gevuld kan worden.

Bitvavo geeft aan dat ook het instellen van een Stop-loss spoedig mogelijk gemaakt gaat worden.


De handelskosten worden aanzienlijk verlaagd

Zoals we in het begin van het artikel schreven, zijn de kosten voor het handelen op de nieuwe Bitvavo exchange flink verlaagd. Des te hoger het bedrag is waar jij als gebruiker mee handelt, des te lager de handelsfee is die jij moet betalen. De fee die gehanteerd zal worden ziet er als volgt uit:

 

[table id=27 /]

 

Bij de meeste Nederlandse cryptocurrency brokers ligt de handelsfee tussen de 1 en 2 procent. Met dit nieuwe platform wordt hier een enorme vooruitgang in geboekt.