BlockFi
Exchange

BlockFi en Coinbase werken samen voor de distributie van fondsen tijdens faillissement

De in moeilijkheden verkerende cryptogeldverstrekker BlockFi heeft aangekondigd zijn activiteiten af te bouwen en zijn webplatform tegen mei 2024 te sluiten. In een poging klanten te ondersteunen bij het opnemen van hun fondsen, gaat het bedrijf een samenwerking aan met de grote cryptocurrency-exchange Coinbase.

Klanten kunnen crypto terugtrekken

BlockFi, gevestigd in New Jersey, verklaarde in een recente blogpost dat door de samenwerking met Coinbase, houders van BlockFi Interest Accounts (BIA), retail-leningen en particuliere klanten hun cryptocurrency-vermogen kunnen terugtrekken. Dit volgt na de faillissementsverklaring van BlockFi in november 2022, veroorzaakt door de ineenstorting van de cryptobeurs FTX.

Het bedrijf had de deadline voor opnameverzoeken eerder vastgesteld op 28 april 2024. Klanten ontvingen afgelopen donderdag instructies over hoe zij een Coinbase-account kunnen opzetten om hun digitale activa te verplaatsen. Dit geldt voor zowel bestaande als nieuw goedgekeurde Coinbase-accounts.

Voor klanten die de opnamedeadline missen, biedt BlockFi een extra mogelijkheid tot 10 mei voor verificatie via het BlockFi-platform. Activiteiten die niet tijdig worden overgedragen naar een goedgekeurd Coinbase-account, kunnen contant worden geliquideerd en overeenkomstig worden verdeeld.

“Gezien de teruggevorderde fondsen van FTX betrokken kunnen zijn bij toekomstige distributierondes, blijft het gebruik van Coinbase essentieel. Zonder deze faciliteit zou contant geld de enige optie zijn voor toekomstige uitkeringen,” vermeldt BlockFi.

Samenwerking enkel en alleen met Coinbase

Het bedrijf benadrukt niet van plan te zijn om met andere aanbieders samen te werken voor de distributie van de cryptocurrency, en adviseert beleggers om waakzaam te blijven om mogelijke oplichting door derde partijen te voorkomen.

BlockFi had eerder een schikking bereikt van $875 miljoen met de nalatenschappen van FTX en Alameda Research, waarbij FTX afstand deed van “miljoenen dollars aan schadeclaims en andere tegenvorderingen” tegen BlockFi. CEO Zac Prince, die getuigde tegen Sam Bankman-Fried in diens strafproces, claimt dat de acties van de FTX-oprichter direct hebben geleid tot het faillissement van BlockFi.

In september 2023 werd het Chapter 11-plan van BlockFi goedgekeurd door de faillissementsrechtbank, waarbij de terugbetaling aan zijn 10.000 schuldeisers werd geregeld. Naar schatting heeft BlockFi een schuld van ongeveer 10 miljard dollar aan meer dan 100.000 schuldeisers.

Exchange nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Crypto fan? Neem een kijkje op de Dutch Blockchain Days 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?