Nieuws, Trending

Californië verbant Bitcoin donaties voor politieke campagnes

In Californië is het vanaf vandaag verboden om donaties via Bitcoins (BTC) te ontvangen voor politieke campagnes. Kandidaten die dit wel ontvangen mogen niet meer meedoen. 

Verbieden van cryptocurrency

De Amerikaanse Associated Press heeft het nieuws naar buiten gebracht. Zo heeft de Fair Political Practices Commission (FPPC) voor de Golden State afgelopen donderdag gestemd om politieke donaties in de vorm van cryptocurrency te verbieden. Drie (3) waren voor de afschaffing van donaties via cryptocurrency, één (1) was hier tegen. Volgens de partij is het te lastig om te achterhalen waar deze donaties precies vandaan komen en om de politieke transparantie te behouden.

Speelt al langer

De vraag of cryptocurrency geaccepteerd moet worden bij politieke campagnes in Californië lopen al langer. Afgelopen augustus werd er in een eerdere hoorzitting bij de FPPC al verschillende verkiezingskwesties besproken. Één van deze kwesties was het toestaan van donaties door middel van cryptocurrency. De commissie kwam hier echter nog niet tot een conclusie, dit doordat het langer de tijd nodig had om de kwestie volledig te begrijpen.

Voor en tegen

De meningen over het verbod waren verdeeld. Zo moest er eerst onderzocht worden of de herkomst van een donatie door middel van bijvoorbeeld Bitcoin kon worden geverifieerd. Echter zijn ze nu tot de beslissing gekomen om cryptocurrency als geheel te verbieden bij politieke campagnes. Toch zal de FPPC zich de komende tijd vaker buigen over cryptocurrency om te kijken of het in de toekomst misschien toch een rol kan spelen bij politieke campagnes.