Centrale bank van China komt met eigen crypto als antwoord tegen de Libra

 
 

De Chinese Centrale Bank is naar verluidt bezig met het ontwikkelen van een eigen cryptocurrency. Dit komt als antwoord op het Libra-project van Facebook.


Invloed op monetair beleid en meer

Volgens de directeur van de People’s Bank of China is de Libra een munt die zeer mogelijk op enorm grote schaal gaat worden gebruikt voor betalingen. De directeur doelt hier voornamelijk op grensoverschrijdende betalingen die het monetaire beleid flink kan beïnvloeden.


Eigen cryptocurrency

Om deze reden is de bank van plan om een eigen cryptocurrency op de markt te brengen. Hiernaast is de bank bang, dat als de Libra wordt gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar, dat deze fiat-valuta te machtig wordt. Mocht dit het geval zijn, dan is het gevolg dat een reeks economische financiële en zelfs politieke consequenties plaatsvinden.


Goedkeuring hoofdbestuur

De Bank heeft naar verluidt al goedkeuring gekregen van het Chinese hoofdbestuur, de Raad van State, om samen met andere bedrijven en instellingen samen te gaan werken om een digitale valuta te ontwikkelen.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken