Nieuws, Trending

CEO van Twitch financiert Ethereum marktplaats voor digitale objecten

Ammit Mahajan, de mede-oprichter van de nieuwe marktplaats van Ethereum voor digitale objecten, heeft bekendgemaakt dat het bedrijf een bedrag van $6.000.000 heeft opgehaald. Dit bedrag komt uit een financieringsronde, onder leiding van Spark Capital, Twitch CEO Emmet Shear en oprichter Justin Kan.

Wat maakt de Ethereum marktplaats zo bijzonder voor Twitch?

De gaming-industrie heeft de afgelopen jaren geprobeerd om efficiënte manieren te vinden om de handel in in-game items te vergemakkelijken. Hierdoor zijn marktplaatsen zoals G2A en PlayerAuctions in populariteit gestegen. Deze platformen werken als tussenpersonen om spelers te helpen in het kopen of verkopen van in-game valuta, items, of skins. Naast dat Twitch een distributieplatform is voor digitale content, richt Twitch zich op de gaming-industrie. Hierbij ondersteunt het voornamelijk gamers en streamers, dit in tegenstelling tot andere platforms zoals YouTube, die zich juist richten op het uitbreiden van het aantal videomakers en content-delers. In een interview dat is gehouden met CNBC, is duidelijk geworden dat de mogelijkheid om in-game verzamelobjecten te verkopen op de Ethereum blockchain er aan zit te komen. De Twitch CEO en oprichter Emmet Shear en Justin Kan zouden graag in het platform willen investeren. Dit omdat zij Rare Bits zien als een markt met een groot potentieel. Rare Bits is het bedrijf achter de nieuwe marktplaats. Het bedrijf wil het eerste succesvolle blockchain-gebaseerde veilingplatform worden.

Wat zijn de plannen van Rare Bits voor de korte- en de lange termijn?

Korte termijn
Ammit Mahajan zei dat het team achter de nieuwe marktplaats zich op de korte termijn moet richten op het bereiken van mensen buiten de cryptocurrency sector. Deze mensen moeten naar het nieuwe platform gebracht worden. Op dit moment zou Rare Bits een beroep doen op liefhebbers van cryptocurrency. Om andere consumenten naar zijn platform te brengen is een andere tactiek nodig.
Lange termijn
Hiernaast heeft Ammit Mahajan vermeldt dat hij op de lange termijn hoopt om niet-cryptocurrency-producten op het platform te zien. Je kunt dan denken aan producten als backstage-passes voor concerten en tweedehands producten.

Concurreren met eBay

Ammit Mahajan verklaart dat het uiteindelijke doel van Rare Bits is om de tags ‘blockchain’ en ‘Ethereum’ van het platform te kunnen verwijderen om de barrière tussen de crypto sector en normale consumenten weg te kunnen halen. Hiermee zou het kunnen gaan concurreren met andere platforms zoals eBay of het Nederlandse Marktplaats. Echter is er zeker een risico om de nichemarkt in de cryptocurrency sector te verlaten om in een grotere markt te gaan spelen. Om op een grotere markt succesvol te worden moet de strategie van het bedrijf flink worden aangepast. Ook moet het team ervoor zorgen dat het platform minstens net zo snel en efficiënt werkt als de al bekende sites.