Nieuws

Charlie Lee van Litecoin: Crypto moet vatbaar zijn voor 51% aanvallen


Een gedecentraliseerde cryptocurrency is per definitie kwetsbaar voor 51 procent aanvallen. Dat zegt Charlie Lee, de maker van Litecoin in een tweet.


Cryptocurrency moeten vatbaar zijn voor 51 procent aanvallen

Charlie Lee deed deze uitspraak naar aanleiding van het nieuws dat er ongebruikelijke mining activiteiten op het Ethereun Classic (ETC) netwerk plaatsvonden. Hierdoor kwam er een discussie opgang over de 51 procent aanvallen. Charlie Lee deed hierover de volgende uitspraak:

“Per definitie moet een gedecentraliseerde cryptocurrency gevoelig zijn voor 51% aanvallen door hashrate, stake en / of andere rechtenloos verkrijgbare bronnen. Als een crypto niet voor 51% kan worden aangevallen, is deze gecentraliseerd. “

Zoals we hierboven al beschreven was de tweet een reactie op mining activiteiten bij Ethereum Classic. Coinbase heeft namelijk ontdekt dat er dubbele uitgaven gedaan werden op de blockchain van ETC.


Ethereum Classic team: Enorme tegenslag

Gisteren, 8 januari, heeft Coinbase gemeld dat er in totaal 219.500 ETC (ter waarde van $1.1 miljoen dollar) aan dubbele uitgaven plaats hebben gevonden. Coinbase heeft aangekondigd dat ze de stortingen en opnames van ETC tijdelijk hebben stopgezet.

Eerder deze week ontkenden de ETC ontwikkelaars dat er een 51 procent aanval plaats vond. Ze beweerden dat het zogenoemde “zelfzuchtige mining activiteit was’ en dat er geen dubbele uitgaven plaatsvonden.

Later vertelde het Ethereum Classic team in een tweet dat de verhoogde hashrate toegeschreven kon worden aan het testen van nieuwe machines. Maar dit werd weer ontkent door de directeur Linzhi Shenzhen.

In de meest recente tweet roept Ethereum Classic crypto exchanges op om de bevestigingstijd bij alle opnames en stortingen te verhogen. Zo voorkom je 51 procent aanvallen zeggen ze. Ook noemen ze de aanvallen een enorme tegenslag.