Nieuws, Stablecoin, Trending

Chatbot startup Servicefriend overgenomen door Facebook voor integratie Calibra

Servicefriend, een startup die een op kunstmatige intelligentie gebaseerde Chatbot heeft ontwikkeld, is overgenomen door Facebook. Naar verluidt wordt deze chatbot geïntegreerd in de klantenservice voor Facebook Calibra.


Consumenten toegang geven tot financiële diensten

Met de aankondiging van Libra en de wallet Calibra, is Facebook van plan om consumenten te bereiken en hen toegang te verlenen tot financiële diensten. Dit allemaal gratis.

Met Servicefriend kan het bedrijf de kwaliteit van hun klantenservice opschroeven. Dit omdat Servicefriend een kunstmatige intelligentie-aangedreven chatbot aanbiedt. Deze bot kan het begrip en de empathie van een mens nabootsen tot een zekere hoogte. Hierdoor komt het steeds vaker voor dat klanten zich nieteens realiseren dat ze met een bot aan het praten zijn, in plaats van met een echt persoon.


Regionaal soms niet beschikbaar

Toch heeft Facebook veel problemen rondom het Libra-project. Er wordt veel kritiek geuit op het project, net als dat er veel bezorgdheid wordt geuit. Dit moet allemaal worden uitgewerkt voordat het project officieel live gaat. Om deze reden is Facebook van plan om de Libra niet te lanceren op één van de grootste markten: India.

Alhoewel de blockchain van Libra wereldwijd beschikbaar zou zijn, is het aan leveranciers van de wallets om te bepalen waar deze wel of niet zal opereren. India is in ieder geval al uitgesloten. De vraag is of er nog meer markten volgen, en zo ja, welke dit precies zijn. Op dit moment is dit nog onbekend.