Nieuws

Chinees eSports tournament betaalt uit in cryptocurrency

Een Chinees eSports tournament van de game King of Glory gaat uitbetaald worden in cryptocurrency. De organisatie gaat de winnaars uitbetalen in Asura Coin.

Wat is King of Glory?

De Chinese organisatie ‘Fujian eGaming Tournament Group’ is opzoek naar een manier om te profiteren van het veel gespeelde mobiele game: King of Glory. Dit willen ze doen door amateur teams centraal te laten staan bij de door hun gehoste provinciale- en stadstoernooien. Op het moment van dit bericht is King of Glory het meest gespeelde spel ter wereld, met meer dan 50 miljoen actieve dagelijkse spelers en meer dan 200 miljoen actieve maandelijkse spelers. Hierdoor heeft King of Glory een gigantische voorsprong op alle eSport spellen in de wereld.
King of Glory

King of Glory: Esports

Het moederbedrijf Fujian eGaming gaat in de komende periode 5 nieuwe eSports arena’s, verdeeld over China openen en wil hiermee de exponentiële groei van de eSports-markt in China tegemoetkomen.  

Beloningssysteem

Hiernaast wil Fujian eGaming het eerste beloningssysteem van China combineren met zowel de RMB (China’s valuta) als cryptocurrency. De woordvoerster van Fujian eGaming zei het volgende: “De meerderheid van onze spelers en publiek zijn jonger dan 30 jaar. Zowel de spelers als het publiek zijn erg geïnteresseerd in games en cryptocurrency. Een groot deel hiervan heeft cryptocurrency als voorkeur boven de RMB. Voor ons was het dus vanzelfsprekend om cryptocurrency als beloning toe te voegen voor de winnaars van de toernooien. Dit zal ons helpen om als unieke speler te vestigen in China.”

Asura World LLC

Om dit allemaal mogelijk te maken zijn de ‘Fujian eGaming Tournament Group’ een samenwerking aangegaan met ‘Asura World LLC’ en zal een investering van 5 miljoen RMB (omgerekend ongeveer €700.000) worden gedaan. Asura World zal ASA Tokens vasthouden en gebruiken om de winnaars van de toernooien die door Fujian eGaming zullen worden georganiseerd direct uit te betalen. Als onderdeel van de samenwerking krijgt Fujian eGaming 3 jaar als enige partij de exclusieve hosting- en merkrechten voor het toernooiplatform binnen Asura World en een spotlight op al het nieuws rondom de toernooien.

Openbare ICO

Op dit moment houdt de Asura Coin een openbare ICO (Initial Coin Offering) en wil hiermee minimaal omgerekend €2 miljoen tot maximaal €10.3 miljoen ophalen.