Man in Prison
Regulatie

Chinese student krijgt gevangenisstraf voor crypto-fraude

Een Chinese universiteitsstudent is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,6 jaar vanwege zijn betrokkenheid bij een frauduleus cryptoproject, zo meldt de Chinese krant The Paper. Dit lijkt het eerste geregistreerde geval van cryptoliquiditeitsfraude in China.

Nep BFF-token

De student, Yang Qichao, werd schuldig bevonden aan het oplichten van investeerders met zijn token genaamd BFF, welke hij had gemaakt op een openbare blockchain buiten China. Volgens de aanklagers heeft Yang, na een investering van $50.000 in de stablecoin USDT (uitgegeven door Tether) te hebben ontvangen, de liquiditeit van de token vrijwel direct opgenomen. Hierdoor verloor de investeerder, geïdentificeerd als Luo, het volledige bedrag.

Aanklagers stellen dat Yang een nep BFF-token heeft uitgegeven met dezelfde naam als die van Blockchain Future Force, een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Hierdoor werden investeerders misleid om te denken dat het om een legitieme investering ging. Yang zou aanvankelijk $300.000 hebben toegevoegd aan de liquiditeitspool van BFF, waarna Luo besloot om $50.000 in Tether’s USDT te wisselen voor 85.316 BFF-tokens. Slechts 24 seconden later trok Yang de liquiditeit terug, wat leidde tot een scherpe waardedaling van Luo’s BFF-tokens.

Naast gevangenisstraf ook geldboete

Yang’s verdediging voerde aan dat de BFF-token authentiek was, met een uniek contractadres, en dat zowel Yang als Luo ervaren cryptohandelaren waren die op de hoogte waren van de risico’s. Ze stelden verder dat het opnemen van liquiditeit een gangbare praktijk is in de cryptowereld en niet in strijd was met de regels van het platform.

Daarnaast beweerden ze dat de BFF-token sinds het incident aanzienlijk in waarde was gestegen en dat Luo’s huidige bezit van 72.381.7198 BFF-tokens momenteel meer dan $64.000 waard zou zijn in USDT.

De rechtbank ging echter niet mee in dit verweer en benadrukte dat Yang’s snelle terugtrekking van liquiditeit neerkwam op “oneerlijke praktijken” die bedoeld waren om Luo te misleiden. Naast de gevangenisstraf werd Yang ook veroordeeld tot een boete van 30.000 yuan, ongeveer $4.140.

Regulatie nieuws

Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken