Nieuws, Trending

Coinbase breidt uit met meer cryptocurrencies

Het beleid van Coinbase op het toevoegen van nieuwe cryptocurrencies is compleet vernieuwd. Hiermee hoopt het bedrijf dat het bereik van de verhandelde activa op het platform flink zal groeien.

Iedereen kan een cryptocurrency indienen

Het nieuwe systeem van Coinbase maakt het voor bijna iedereen mogelijk om een cryptocurrency in te dienen via een online formulier. Hierna zal het bedrijf de cryptocurrency gaan evalueren. Wanneer een cryptocurrency aan de nieuwe criteria voldoen kunnen deze worden vermeld. Toch zal niet iedereen deze meteen kunnen kopen. Dit komt omdat vermeldingen per jurisdictie worden toegevoegd, dit in plaats van alle activa wereldwijd te ondersteunen zoals Coinbase dat nu doet. Hierdoor zullen  sommige munten niet beschikbaar voor klanten van Coinbase om te handelen op plaatsen waar lokale regelgeving hen uitdrukkelijk verbiedt of onduidelijk is over hun legaliteit van de gebruiker. Bijvoorbeeld de streamingdienst van Netflix doet dit ook door bepaalde films in het ene land wel te streamen, maar in andere landen.

Eerder niet mogelijk

Eerder was het niet mogelijk om formeel een notering van een cryptocurrency aan te vragen. Naar verluidt zouden sommige organisaties Coinbase lobbyen om hun vermogen te ondersteunen. Dit zou erg goed kunnen uitpakken voor verschillende cryptocurrencies.

Asset-ontwikkelaars werven

Coinbase is nu actief bezig met het werven van asset-ontwikkelaars, volgens de Coinbase CTO, Balaji Srinivasan. Hij voegde hier het volgende aan toe: “Satoshi en Vitalik waren nooit klanten van Coinbase.  Zij waren toekomstige en tevens huidige makers en ontwikkelaars van assets. Hierdoor lijkt het alsof we een tweezijdige markt aan het worden zijn.”

Administratiekosten

Coinbase brengt administratiekosten in rekening en krijgen een extra vergoeding om goedgekeurde items te vermelden in het nieuwe systeem. Alhoewel de hoogte van de vergoeding nog onbekend is, zal dit volgens Srinivasan niet onbetaalbaar zijn. De aanvraagvergoeding die hier verder aan gekoppeld is zou zijn bedoeld om spam te ontmoedigen. Voor Coinbase is de marktvraag het belangrijkste criterium. Hierom spelen ze daar nu op in met hun nieuwe systeem.