Ethereum Classic, ETC
Nieuws

Coinbase gaat Ethereum Classic toevoegen: Prijs stijgt met 25%

De grootste Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft vandaag, 12 juni aangekondigd dat Ethereum Classic (ETC) ondersteund zal gaan worden. Door de aankondiging van Coinbase is de prijs van Ethereum Classic met meer dan 25 procent gestegen.


De bekendmaking voor het ondersteunen van Ethereum Classic

Zo’n 8 uur geleden heeft Coinbase officieel aangekondigd dat de exchange bezig is met de ondersteuning van Ethereum Classic. De tweet is hieronder te vinden: In de blogpost wordt geschreven dat Coinbase het een aantal maanden zal duren tot het mogelijk is om de cryptomunt te ondersteunen. “Er zal nu begonnen worden aan de technische werkzaamheden voor het ondersteunen van Ethereum Classic. Als de laatste testfase van de technische intergratie is bereikt, zullen we een lanceringsdatum bekendmaken. De bekendmaking gebeurd via de Coinbase blog en de Coinbase Twitter.”

Wat is Ethereum Classic (ETC)?

Ethereum Classic (ETC) is voortgekomen uit een hardfork van Ethereum. Deze fork vond plaats in 2016. De hardfork vond plaats omdat een deel van de ontwikkelaars het niet eens waren met de veranderingen die Ethereum door wilde voeren. Om deze reden zijn er twee verschillende cryptomunten ontstaan.

De enorme Ethereum Classic prijsstijging

  Vlak voor de aankondiging van Coinbase lag de Etereum Classic koers op ongeveer $12.88 dollar. Maar een uur later, na de aankondiging van Coinbase, lag de waarde van 1 Ethereum Classic token al op $16.15 dollar. Dit betekende een prijsstijging van meer dan 25% in 1 uur. Op dit moment ligt de ETC koers op $15.78 dollar. Dit betekent nog steeds een prijsstijging van ongeveer 23%. Door deze enorme prijsstijging is Ethereum Classic op dit moment de 17 na grootste cryptocurrency. Ethereum Classic prijsstijging