AfrikaCoinbase
Exchange

Coinbase gaat partnerschap aan met Yellow Card om toegang in Afrika te vergroten

Coinbase, een toonaangevende cryptocurrencybeurs, heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn invloed in Afrika door een partnerschap aan te gaan met het Afrikaanse financiële technologiebedrijf Yellow Card. Dit partnerschap heeft als doel de toegang tot Coinbase-producten uit te breiden naar 20 Afrikaanse landen, met een speciale focus op het vergroten van de toegankelijkheid van de USD Coin (USDC), een populaire stablecoin.

Cruciaal in vormgeven van de toekomst van geld

Volgens een verklaring van Coinbase op 11 januari zal deze samenwerking cruciaal zijn in het vormgeven van de toekomst van geld. Het stelt miljoenen gebruikers in staat om toegang te krijgen tot USDC en te profiteren van snelle, betrouwbare en goedkopere transacties. Deze zullen plaatsvinden op Coinbase’s gedecentraliseerde, open Layer 2 Base platform, waarbij zowel Coinbase- als Yellow Card-producten worden betrokken.

Chris Maurice, CEO van Yellow Card, benadrukte dat het partnerschap inhoudt dat Coinbase de betalingsinfrastructuur van Yellow Card in Afrika zal integreren. Hierdoor kunnen klanten gemakkelijk fiatgeld omzetten naar Bitcoin en USDC op de Ethereum layer-2 rollup Base. Deze dienst zal toegankelijk zijn voor Afrikaanse gebruikers via de Coinbase Wallet. Interessant is dat deze wallet onlangs een nieuwe functie heeft toegevoegd waarmee gebruikers geld kunnen overmaken via sociale media platforms zoals iMessage, Telegram, WhatsApp, Facebook en Instagram.

Maurice gaf verder aan dat naast USDC ook andere door Coinbase ondersteunde cryptocurrencies en stablecoins geïntegreerd zullen worden in het platform. Yellow Card is momenteel actief in twintig Afrikaanse landen, waaronder Nigeria, Zuid-Afrika, Botswana, Ghana, Kenia en Tanzania.

Hoge inflatie in meerdere van deze landen

Coinbase merkte op dat veel van deze landen kampen met hoge inflatie en afhankelijk zijn van geldovermakingen. Het bedrijf hoopt dat de samenwerking met Yellow Card een economisch haalbare manier zal bieden voor het uitvoeren van transacties in de regio. Daarnaast wees Coinbase op de jonge bevolking in veel van deze markten en de behoefte aan economische kansen voor deze demografische groep.

Maurice is ervan overtuigd dat het partnerschap de handel voor veel Afrikanen zal vergemakkelijken en benadrukt dat stablecoins zoals USDC concrete oplossingen bieden voor problemen waarmee mensen en bedrijven op het continent te maken hebben. Hij merkte op dat de meest voorkomende toepassingen van cryptocurrency in Afrika het maken van internationale betalingen, het versturen van geld naar vrienden en familie, en het beschermen van spaargeld tegen inflatie zijn. Maurice benadrukte dat crypto echte problemen oplost met betrekking tot bankieren en valuta op het continent, in tegenstelling tot de soms speculatieve aard ervan in het Westen.

Tot slot, volgens gegevens van BitcoinAfrica.io, behoren Zuid-Afrika, Nigeria, Zimbabwe, Kenia en Ghana tot de top vijf Afrikaanse landen in de adoptie van Bitcoin. Interessant is dat de Centraal-Afrikaanse Republiek het eerste Afrikaanse land werd dat Bitcoin als wettig betaalmiddel adopteerde, hoewel dit van korte duur was door de introductie van hun eigen crypto-tokenproject, Sango Coin, kort na de invoering van de Bitcoin-wet.

Exchange nieuws

Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’