Nieuws, Trending

Coinbase haalt €268 miljoen binnen om crypto adoptie te versnellen

Één van de grootste cryptocurrency-exchange en tevens wallet-leverancier Coinbase heeft $300 miljoen (€268 miljoen) in een nieuwe financieringsronde binnengehaald. Coinbase wordt nu gewaardeerd op ongeveer $8 miljard (€7,2 miljard).

Bekende donoren

Naar verluidt werd de financieringsronde geleid door de investeringsfirma Tiger Global Management. In de financieringsronde hebben een groot aantal donoren deelgenomen bdie bekend staan om hun investeringen in de crypto-wereld. Dit zijn bedrijven als Y Combinator Continuity, Wellington Management, Andreessen Horowitz en Polychain.

Adoptie versnellen

Coinbase wil de nieuwe geworven fondsen gaan gebruiken om de adoptie van cryptocurrencies te versnellen. Zo heeft het bedrijf plannen om een infrastructuur te bouwen ter ondersteuning v an de gereguleerde fiat-cryptocurrency-handel wereldwijd. Hiernaast wil het de basis leggen die ondersteuning biedt aan duizenden nieuwe cryptocurrencies in de toekomst. Hiernaast zal er een gedeelte van het opgehaalde geld worden geïnvesteerd om de eigen wallet van Coinbase verder door te ontwikkelen. Hierdoor kunnen nieuwe toepassingen worden toegevoegd aan de wallet, zoals de recente stap van het platform om een stablecoin te lanceren: USDCoin (USDC), die samen met het blockchain-bedrijf Circle is ontwikkeld.

Versoepeling van belegginsproces

Tot slot benadrukt Coinbase hun plan om het gehele proces institutionele beleggers die in cryptocurrency willen beleggen te versoepelen. Zo maakte het bedrijf afgelopen mei de claim dat het een verbeterde in infrastructuur en gediversifieerde aanbiedingen $10 miljard (€8.8 miljard) aan institutioneel beleggersgeld konden vrijmaken aan de zijlijn. Nu wijst het persbericht op plannen om functies en nieuwe crypto-activa toe te voegen aan de al bestaande activa, die in juli 2018 voor zakelijke doeleinden werd geopend.