Nieuws

Coinbase herstelt volledige GBP-ondersteuning voor UK

In de VS gevestigde crypto-exchange Coinbase heeft GBP-transfers voor UK bewoners hersteld volgens een officiële aankondiging op 3 oktober.


Nieuwe crypto-activa

Ook werd gisteren aangekondigd dat Coinbase vijf nieuwe crypto-activa aan GBP-wallets heeft toegevoegd. Hieronder vallen Basic Attention Token (BAT), 0x (ZRX), Augur (REP), Stellar (XLM) en XRP.


Clearbank is naar verluidt de nieuwe bankpartner van Coinbase

Coinbase had aanvankelijk geplanned om GBP-ondersteuning in 2018 te starten. Toen kreeg het een e-geldlicentie voor fiat-valutatransacties van de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk.

Tegelijkertijd had Coinbase toen toegang gekregen tot de Britse Faster Payments Scheme (FPS). Dit deden ze door een rekening te openen bij de in Londen gevestigde bankgigant Barclays.

Een jaar later verbrak Barclays naar verluidt zijn relatie met de exchange. Hierdoor wachtten Britse Coinbase-klanten dagen om hun GBP-stortingen en opnames te verwerken.

Herstelde GBP-steun zou naar verluidt afkomstig zijn van een nieuwe deal met de in Londen gevestigde geldschieter Clearbank, volgens een Bloomberg-rapport van 3 oktober.

Gezien het lidmaatschap van de Britse FOD, zouden de diensten van Clearbank nu bijna directe overdrachten tussen Britse bankrekeningen en Coinbase-wallets moeten bieden, blijkt uit bronnen van Bloomberg.

Coinbase UK CEO Zeeshan Feroz heeft gezegd dat zowel institutionele als particuliere klanten binnenkort GBP-overschrijvingen moeten kunnen doen in minder dan 60 seconden. Hij weigerde verder de naam van de nieuwe bankpartner van het platform officieel te bevestigen.


Het overbruggen van de kloof tussen traditionele financiën en crypto

Hoewel zowel Barclays als Coinbase hebben geweigerd officieel commentaar te geven op het einde van hun samenwerking, zei Feroz tegen Bloomberg:

“Het is een zeer snel groeiende industrie die grotendeels ongereguleerd is. Hierdoor is er een uitdaging voor een traditionele bank omdat crypto niet past in een van de bestaande modellen voor andere industrieën. Het begrijpen van de crypto industrie en hoe men het risico beheert, vereist een aanzienlijke hoeveelheid investeringen en middelen. ”

Deze zomer analyseerde een crypto-industriecommentator mogelijke redenen voor de beëindiging van de diensten van Barclay aan de exchange. Hij merkte op:

“De oude banksector heeft bijgedragen aan het opstellen van de enorme bankregelgeving die vandaag de dag wordt gebruikt. Dit hebben ze gedaan om het voor startups te moeilijk te maken om de bankenwereld te betreden, omdat ze aan te veel regels moeten voldoen. Nu komt het aan het licht dat ze zichzelf hiermee in de vingers hebben gesneden, omdat banken nu niet meer kunnen innoveren. Dit komt doordat banken zelf ook aan de huidige regels moeten voldoen en voor innovatieve ideeën (zoals start-ups die ook vaak hebben) is tussen al die regeltjes geen ruimte.