Nieuws

Coinbase maakt opslaan van privé-sleutels via Google Drive en iCloud mogelijkCoinbase heeft het voor haar Wallet gebruikers mogelijk gemaakt om een back-up te maken van hun privé-sleutels op Google Drive of iCloud.


Bescherming tegen verloren sleutels

Coinbase is van mening dat deze nieuwe functie een bescherming tegen verloren privé-sleutels biedt. Doordat dit de enige codes zijn die als back-up worden gegenereerd, is het erg belangrijk om deze op een beveiligde plek op te slaan. Mochten deze codes verloren raken, kan het zijn dat er een gigantisch aantal cryptocurrencies verloren gaat. Dit willen ze daarom ook voorkomen.


Gecodeerde kopie op de cloud

De kopie die op de Google Drive of de iCloud wordt geplaatst is een gecodeerde kopie van de originele versie. Hier wordt gebruik gemaakt van de zogenoemde AES-256-GCM-codering, die alleen toegankelijk is via de mobiele Coinbase Wallet applicatie (app). Coinbase kan zelf niet bij deze gecodeerde kopieerde versie.Meer cloud services in de toekomst

Coinbase is van plan om meerdere cloud services aan te bieden in de toekomst, waaronder OneDrive van Microsoft. Tevens zal deze functie alleen als aanvullende optie worden gezien. Hierdoor wordt er geen andere functie vervangen om plaats te maken voor deze.