Nieuws, Trending

Coinbase neemt startup Distributed Systems over

Coinbase heeft de startup ‘Distributed Systems’ overgenomen. Distributed Systems is een in San Francisco gevestigde digitale identiteit-startup. De overname werd afgelopen woensdag het bedrijf woensdag aangekondigd.

Integreren

Volgens B. Byrne, projectmanager bij Coinbase, werkt de startup Distributed Systems al langere tijd aan ‘decentrale identiteitsoplossingen’. De startup heeft een team ter grootte van 5 personen, dat nu lid wordt van een team binnen Coinbase die zich toelegt op het ontwikkelen van digitale identiteitsoplossingen. Hiermee integreert het team in zijn geheel binnen Coinbase en blijven alle 5 personen werkzaam onder de nieuwe bedrijfsnaam en voorwaarden.

Blockchain

De Blockchain maakt het voor individuen mogelijk om complete controle over hun digitale identiteit te behouden en ervoor te zorgen dat hun persoonlijke informatie veilig blijft. Hiernaast zei Byrne dat dit van toepassing zou kunnen zijn op burgerservicenummers voor Amerikanen door als voorbeeld beschermingsmaatregelen voor gebruikers toe te voegen. “Telkens wanneer u (digitaal) wilt aantonen wie u bent met uw SSN, moet u hiervan een kopie geven. Deze kopie heeft vervolgens precies dezelfde kracht als het origineel, dus wanneer er een gegevensinbreuk is met kopieën van uw gegevens, loopt u het risico dat u problemen kunt krijgen uw identiteit. De oplossing hiervoor is een gedecentraliseerde identiteit. Een gedecentraliseerde identiteit laat je bewijzen dat je een identiteit bezit, of dat je een relatie hebt met de socialezekerheidsadministratie zonder een kopie van die identiteit te maken.” – B. Byrne, 2018. “Als je dit beeld vervolgens uitbreidt, kun je je voorstellen dat dit van toepassing is op je foto’s, posts op social media en misschien op een dag op je paspoort”, voegde Byrne hieraan toe. Op dit moment lijkt Coinbase niet al te veel haast te hebben om de nieuwe overgenomen hulpmiddelen voor digitale identiteit direct op de eigen website te implementeren. Byrne schreef in een blogpost dat de uitwisseling opzettelijk zal zijn over hoe en waar deze nieuwe technologieën op de website zullen worden toegepast.