Coinbase overweegt eerste exchange offer IEO platform

De in de Amerika gevestigde cryptocurrency exchange Coinbase heeft aangegeven dat het overweegt een eerste exchange offer (IEO) platform te lanceren.


IEO-platform kan binnen enkele maanden worden aangekondigd

Het nieuws werd bekend gemaakt door het hoofd van institutionele verkoop van ‘Coinbase Azië’, genaamd Kayvon Pirestani. Hij bracht het nieuws op 11 september, tijdens de Invest Asia-conferentie.

Tijdens de conferentie heeft Pirestani gezegd dat de exchange van mening is dat een IEO een “echt een interessante kans is” voor het bedrijf. Daaraan voegde hij het volgende toe:

“Kort gezegd onderzoekt Coinbase niet alleen de IEO-opties, maar ook STO’s . Maar ik kan nu geen formele aankondigingen doen.

Pirestani geeft nu dus aan dat een mogelijke IEO-aankondiging in de komende maanden kan worden verwacht.


Uitleg paragraaf

Uitleg: Wat is een IEO (Initial Exchange Offering)?
Een IEO is eigenlijk een soort ICO, maar dan worden te tokens aangeboden via een crypto exchange. Doordat de verkoop via een exchange gaat is de verkoop veiliger dan bij een ICO. IEO’s worden steeds populairder in de crypto wereld. Een voorbeeld van een plaats waar je kunt investeren in IEO’s is Binance Launchpad.

Uitleg: Wat is een STO (Security Token Offering)?
Een STO is een soort aandeel op de blockchain, waarbij je recht hebt op een deel van de winst. STO’s hebben te maken met strenge regelgeving en kunnen alleen starten met goedkeuring van financiële autoriteiten.


Coinbase timmert aan de weg

Coinbase heeft in de zomer van 2018 verschillende aandelenhandelaren overgenomen. Hieronder vallen Keystone Capital Corp, Venovate Marketplace, Inc. en Digital Wealth LLC.

Destijds kondigde de exchange aan dat de aankopen het begin vormden van een proces om een ​​volledig gereguleerde dealer te worden onder toezicht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Coinbase zei als de broker-dealerlicentie zou worden goedgekeurd dat het platform binnenkort in staat zou zijn volledig op blockchain-gebaseerde aandelen aan te bieden.

Binnen enkele dagen na de aankondiging trok Coinbase echter formeel de claim in dat de bedrijven waren gekocht met de betrokkenheid van de SEC en de FINRA. De SEC bevestigde dat het geen expliciete goedkeuring voor de deal had gegeven.

Perestani bevestigde naar verluidt eerder vandaag dat broker-dealerlicenties uiteindelijk door de exchange waren verkregen, maar dat het platform nog steeds bezig was de licenties een doel te geven.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken