Nieuws

Coinbase verhuist naar Ierland als onderdeel van Brexit-plan

De Britse hoofddirecteur van Coinbase (Zeeshan Feroz) heeft laten weten dat de bekende cryptocurrency-exchange gaat verhuizen naar Ierland. Dit als onderdeel van het Brexit-plan van het bedrijf. 

Verhuizing

Coinbase wil naar verluidt profiteren van de grote talentenpool in Ierland. Verder voegde Feroz hieraan toe dat het Ierse kantoor van Coinbase zijn klanten in de Europese Unie (EU) staat zou stellen om op het platform door te handelen zonder consequenties, mocht het Verenigd Koninkrijk (VK) vertrekken. “Dit is ook een plan B voor de Brexit. Omdat we alle eventualiteiten plannen, is het belangrijk dat we onze klanten in heel Europa kunnen blijven bedienen. Als het erop aankomt zou Ierland daar de voorkeur aan geven.”, aldus Zeeshan Feroz.

Dublin

Coinbase is een op San Fransisco gebaseerde cryptocurrency-exchange die nu hun Europese kantoor wil openen in Dublin, Ierland. Naast het helpen bij het uitbreiden van haar activiteiten in Europa, maken de nieuwe Ierse kantoren naar verluidt deel uit van een noodplan voor wanneer de UK verlaat de EU.

Nieuwe zakelijke functies

Het team in Dublin zal een aantal nieuwe zakelijke functies overnemen. Toch zal het nu nog hoofdkantoor in Londen blijven. De Ierse minister van Financiële Diensten en Verzekeringen, Michael D’Arcy, gaf een verdere toelichting op de uitbreiding van Coinbase. “Ik ben heel blij dat Coinbase een kantoor in Dublin opent. Deze beslissing benadrukt het competitieve aanbod en de aantrekkelijkheid van Ierland voor financiële diensten.” – Aldus Michael D’Arcy.