Nieuws, Trending

Coinsquare neemt StellarX over
StellarX, de gedecentraliseerde cryptocurrency exchange die is ingezet op de Stellar-blockchain, is overgenomen door Coinsquare. Coinsquare is één van Canada’s toonaangevende handelsplatforms.


StellarX

Volgens een blogpost van StellarX zorgt de maatregel voor een wettelijke begeleiding van Coinsquare, waarmee het bedrijf zich kan doorontwikkelen. Coinsquare heeft niet alleen de Bank of Montreal als zakenpartner, maar het bedrijf heeft ook zeer hechte relaties met toezichthouders in Canada, Europa en de Verenigde Staten (VS).


Geen handelsfee

Momenteel biedt de crypto-exchange een ‘zero-fee’-regeling aan. Dit betekent dat er geen handelsfee wordt betaalt wanneer er op het platform wordt gehandeld. Na de overname wordt deze regeling behouden.


Samenwerking

StellarX is ontworpen door InterStellar en is sinds september afgelopen jaar live gegaan. Om de commerciële kant van het verhaal te regelen is er een samenwerking aangegaan met Chain Inc, uit New York, VS.Geen ontslagen

Opvallend is dat bij de overname geen mensen zijn ontslagen of zelf ontslag hebben genomen. Hierdoor is het overgrote deel van het originele team nog hetzelfde gebleven. Dit heeft positieve effecten op zowel het bedrijfsidee als de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Het uiteindelijke doel van StellarX is om de ontwikkeling van de Stellar-blockchain en het ecosysteem als geheel te helpen.