ethereum
Nieuws

Constantinople upgrade van Ethereum op testnet

Het is momenteel erg rustig op het belangrijkste testnetwerk van Ethereum; Ropsten. Toch komt er een grote update aan; Constantinople. De code voor de aankomende hard fork van de Ether zal zeer binnenkort worden geactiveerd en getest op bloknummer 4.230.000.

Miners kunnen hun software niet upgraden

Alhoewel de hard fork voor Ethereum op het bloknummer 4.230.000 zal worden geactiveerd, is het huidige Ropsten-netwerk vastgelopen bij bloknummer 4.299.999. Volgens de releasemanager van de Ethereum-client Parity, Afri Schoedon, is de reden voor de stal een gebrek aan miners op het Ropsten-netwerk om de nieuw opgewaardeerde blockchain naar voren te duwen. Met andere woorden, hoewel Constantinopel al is vrijgegeven aan het test-netwerk Ropsten, miners kunnen op dit moment hun software simpelweg niet upgraden.

Clients zitten vast

Volgens Schoedon is het feit dat alle Ethereum-clients ‘vastzitten’ de reden dat er nog geen geldig Constantinople-blok is. Voor Ethereum-ontwikkelaars is dit een pleidooi om opgewaardeerde Ropsten-nodes te starten, of computerservers die Constantinople-geactiveerde blokken kunnen minen. Er wordt al door meerdere ontwikkelaars op verschillende fora gereageerd en gewerkt aan een oplossing om dit probleem op te lossen. Peter Szilagyi, een Ethereum-ontwikkelaar, heeft dit bevestigd: “Als iemand de ontwikkelaars Anton Nashatyrev of Casey Detrio kan bereiken, zouden ze toegang moeten hebben tot onze monitoring Geth-knooppunt om te beginnen met het minen van Ethereum. Ook Martin Holst Swende is helaas offline en kan daardoor op dit moment niet helpen.”

Vertraging

Achteraf blijkt dat het upgraden naar de Constantinople-update op een ongelukkig moment uit is gekomen; “doe nooit een (hard) fork in het weekend”, aldus Schoedon. Het is onduidelijk of de opgelopen vertraging van invloed is op de volledige Constantinople-upgrade. Dit omdat er vanwege het gebrek aan miners die hun klanten upgraden, de code zelf niet getest kon worden.